Egyszerűen imádja! Ez lett György herceg kedvenc játéka

2014.04.28. 06:20

Több mint kétezer ajándékkal lepték meg György herceget új-zélandi és ausztráliai rajongói.

Vilmos herceg, a brit trón várományosa és hitvese, Katalin hercegnő háromhetes látogatást tett a két távoli országban, ahová magukkal vitték tavaly júliusban világra jött elsőszülött gyermeküket is - itt már megmutattuk Katalin legszebb ruháit is. Vilmos és György személyében Új-Zéland és Ausztrália népe első ízben láthatta vendégül együtt két majdani királyát. Mindkét országnak - a Nemzetközösség 14 más tagállamával együtt - ugyanis a mindenkori brit uralkodó, jelenleg György dédnagymamája, II. Erzsébet királynő az államfője. Ha ebben az alkotmányos berendezkedésben a következő évtizedek nem hoznak változást, akkor a kilenc hónapos György herceg - a dédnagymama, majd pedig a nagypapa, Károly trónörökös és Károly elsőszülött fia, Vilmos után - szintén Ausztrália és Új-Zéland koronás fője lesz.

Forrás: AFP

A majdani új-zélandi és ausztrál alattvalók nagyvonalú ajándéközönnel várták jövendő királyukat. A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap összesítése szerint György több mint kétezer ajándékot kapott, köztük egy személyre szabott, 2200 font (több mint 800 ezer forint) értékű szörfdeszkát, amely az ő nevét viseli. A fiatal herceget a vendéglátók emellett több száz plüssmackóval és egyéb plüssállattal, egy hamisítatlan - az Ő Királyi Fensége, György herceg feliratot viselő - ausztrál krikettsapkával, gyermekbiciklikkel, játékmotorcsónakokkal és egyéb kincsekkel lepték meg. A kedvencnek azonban egy hatalmas vombat bizonyult: György és a csak Ausztráliában honos erszényes plüssváltozata azonnal elválaszthatatlan barátokká váltak. A vombatot Peter Cosgrove, Ausztrália brit főkormányzója ajándékozta a gyermeknek.

A játékhegy zömét a szülők helyi gyermekkórházaknak és jótékonysági szervezeteknek ajándékozták tovább, de a plüssvombatot elhozták magukkal látogatásuk végén.

 

Vilmos hercegKatalin hercegnőGyörgy hercegAusztráliaajándék