Legyen mutatós, de kényelmes - A legdivatosabb iskolatáskák 2014 őszére

Forrás: Thinkstock -
fashion week iskolatáska suli iskola iskolakezdés táska gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tény, hogy egy iskolás gyereknek inkább a küllem számít, mint az ergonómia egy iskolatáska kiválasztásakor. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezünk arról sem, hogy a választott táska, amiben gyermekünk több kilogramm súlyú tanszert cipel majd, óvja a gerincét is. Íme, az idei ősz legmutatósabb és legkényelmesebb táskái.

1. Válassz könnyű anyagból készült hátizsákot! Kerüld a bőrből és egyéb, nehéz anyagból készült darabokat!

Ha rossz a táska...

A helytelenül megválasztott iskolatáska hátfájást, rossz tartást okozhat, de gyakori tünet a nyak és a hát megerőltetése is.

2. Az iskolatáska kipárnázott hátoldala nem csupán kényelmi szempontból fontos, de annak megakadályozására is alkalmas, hogy a gyerek által bepakolt éles tárgyak (körzők, könyvszélek) váratlan kellemetlenséget okozzanak.

Forrás: Thinkstock

3. Vannak olyan hátizsákok, amelyek a mellkason összekapcsolható övvel rendelkeznek. Ezek tehermentesítik a hátat.

4. Az iskolatáska vállpántjai ergonómiai szempontból akkor megfelelőek, ha elég szélesek és szintén ki vannak párnázva.

5. A több rekeszből álló hátizsákok segítik a helyes súlyelosztást.

Az is fontos, hogy meggyőződj róla, a gyerek megfelelően használja az iskolatáskát: nem hordja féloldalasan és a hátához elég szorosan rögzíti! Egy helyesen használt iskolatáska nem csupán egészségügyi problémáktól óvja meg gyermekünket, de a közérzetére is pozitív hatást gyakorol majd!

1. Pink Butterfly - Herlitz 17 990 forint, 2. Real Madrid kompakt iskolatáska - Ars Una 19 900 forint
3. Step by Step Margaréta szett (tornazsákkal, tolltartóval, pénztárcával) - Hama 32 900 forint
4. Chilli háromrekeszes hátitáska (ajándék tolltartóval) - Topgal 15 900 forint, 5. Anatómiai táska - Belmil 16 490 forint

A világ legnagyobb baromságai, amiket a gyerekek a mesékből tanulnakhttp://www.life.hu/csalad/20140616-a-vilag-legnagyobb-baromsagai-amiket-a-gyerekek-a-mesekbol-tanulnak.htmlJön a szőke herceg, természetesen hófehér lovon, elcsattan egy szenvedélyes csók és ettől a pillanattól kezdve minden tökéletes lesz, míg világ a világ. Ez az egyik a sok baromság közül, amit a gyerekek a népszerű mesékből tanulhatnak. És hidd el, van még jó néhány. Íme, a kedvenceink.Család--Aki 13 évesen meghackelte az iskolarendszerthttp://www.life.hu/csalad/20140128-aki-13-evesen-meghackelte-az-iskolarendszert.htmlLogan Lapante, egy amerikai tinédzser egy nap úgy döntött: ha felnő, egészséges és boldog szeretne lenni. Az erre való képességeket pedig soha nem fogja megtanulni, ha a hagyományos oktatási rendszerben vesztegeti az idejét. Kitalált hát egy újat.Család--Akciót a szöveg helyett! A Z generáció már más eszközökkel tanul http://www.life.hu/csalad/20140424-a-mai-fiatalok-rosszak-szovegertesben-es-szinte-csak-a-vizualis-eszkozokkel-kepesek-megerteni-es.htmlA közösségi médiából és a Wikipediáról gyűjtik az információt, és kifejezetten nehézséget okoz számukra a hosszabb, szöveges háttéranyagok feldolgozása és az ismeretek szöveges visszaadása – derül ki a BKF a Z generáció tanulási szokásait vizsgáló felméréséből. A fiatalok megváltozott szokásait az oktatás és számonkérés módszertanának is követnie kell, vélik a szakértők.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.