Gondoltad volna? Kis, szőrös állat a titka a folyamatos boldogságnak

Forrás: Thinkstock -
boldogság kutya öröm kutyasétáltatás biztonságérzet egészség cica Legyen jó napod!
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Roppant népszerűek és nagyon sokan osztják meg az internetre felkerülő cuki kis állatfotókat, videókat. Így tesz gyakran a Life.hu is. A kedves és esetlen apró szőrpamacsok láttán szinte mindenkinek mosolyra húzódik a szája. Jó velük kezdeni egy napot és még jobb, ha otthon is vár rád egy kisállat!

Sokan úgy gondolják, hogy az állat csak egy szőrös vagy tollas játékszer, ami az emberi kapcsolatokat helyettesíti. De mi az a kis plusz, amit egy állattól kaphatunk? Nem hiába mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A szőrös négylábúakra szinten minden területen számíthatunk: pelenkát cserélnek, ha kell, szórakoztatják a családot, a kisbabát, énekelnek, velünk jógáznak.

Puha bundájukat lehet reggeltől estig simogatni, vagy hozzájuk bújni egy rosszabb pillanatban. Önzetlen barátságuk, csendes elfogadásuk biztonságot ad. Az emberekkel ellentétben a kutya nem köti a szeretetet feltételekhez, akkor is úgy örül nekünk, mintha napokig nem látott volna, ha csak egy fél órára ugrunk le a közértbe. A kutyus, a cica fizikai érintése, simogatása pedig gyógyítólag hat az emberre. A kutyasétáltatás pedig önmagában véve is egészséges, ami igazi családi program is lehet, ráadásul az emberek közti kapcsolatteremtést is elősegíti, mert könnyebben szóba állunk másokkal.

Forrás: Thinkstock

De nem csak szőrös kedvenceink lehetnek jó hatással ránk. Az akváriumban úszkáló halacska nézegetése az orvosi kutatások szerint oldja a feszültséget, csökkenti a stresszt és a vérnyomást, ezáltal megelőzi az infarktust.

Ha felelős gazdinak érzed magad, oszd meg az életed egy édes háziállattal. Meglátod, annyi szeretetet kapsz majd tőle minden nap, hogy te is feltöltődsz és boldogabb leszel egész napra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.