A nagy bőséggenerátor: szilveszteri lencsesaláta

Forrás: Thinkstock -
ebéd Vacsora lencse lencsesaláta szilveszter recept egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lencsének is mindenképpen az asztalra kell kerülnie az újév első napján: a hagyományok szerint minden szemes étel, főleg a lencse olyan, mint az aprópénz, így ez a szerencsét, a gazdagságot jelképezi. Mi most egy kímélő, de nagyon finom lencsesalátát ajánlunk, ami garantáltan meghozza a bőséget. 

Ha kíváncsi vagy, milyen jótékony hatással van a szervezetedre a lencse és mennyit ehetsz meg belőle anélkül, hogy felfújna, olvasd el erről szóló cikkünket ITT.

Hozzávalók: 300 g zöld lencse, 1 sárgarépa, 1 közepes lila- vagy póréhagyma, 2-3 cikk fokhagyma felaprítva, petrezselyemlevél összevágva, 1 citrom leve, méz, snidling, só, bors, olívaolaj

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: A hideg vízben leöblített lencsét (az apró szemű lencsét nem szükséges beáztatni) szórjuk forrásban lévő vízbe és lefedve főzzük 20-25 percet. A sót a főzési idő vége felé adjuk hozzá, majd az egészet szűrjük le. Tisztítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát, és vágjuk apró kockára. Olívaolajon pároljuk 5-6 percig, amíg megpuhul. Ha a lencse és a zöldségek kihűltek, összekeverhetjük őket. A citromléből, mézből és olívaolajból készítsünk öntetet (1 adag citromlé / 2 adag olívaolaj, méz ízlés szerint) és adjuk a lencséhez, majd keverjük alaposan össze. A tetejét szórjuk meg frissen aprított petrezselyemzölddel és snidlinggel, esetleg mentalevéllel, sózzuk, borsozzuk meg. Éjfél után virslivel, füstölt csülökszeletekkel vagy keménytojással hidegen kínálhatjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.