légiutas-kísérő Spengler Petra nagykövet Wizzair
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös megbízatása van Spengler Petrának, akivel nem csak a repülőgép fedélzetén találkozhatunk munka közben. Jelenleg ő a magyar diszkont  légitársaság  egyik nagykövete, immár másodszor.. A légitársaság budapesti sajtóeseményein a legtöbbször ő mosolyog ránk egy különleges torta vagy a repülőgép mellől, immár negyedik éve. Rendkívüli munkájáról kérdeztük.

Sok kislány álmodozik arról, hogy légiutas-kísérőként dolgozhasson, az már csak hab a tortán, ha kedvessége, rátermettsége miatt az utasok őt választják meg a márka egyik nagykövetének. A harminckét éves Petrának mindez sikerült, igaz, gyerekként még eszébe sem jutott, hogy egyszer teljesen otthonosan fog mozogni egy repülőgép belsejében, és még óriásplakátra is kerül az arca.

Fotó: Zsigmond László /Life.hu

A légitársaság 2011-ben hozta létre nagykövet programját, amelynek keretén belül a kiválasztott légiutas-kísérők 2 éven keresztül képviselik a légitársaságot különböző rendezvényeken, sajtóeseményeken, interjúkon, fotózásokon. Az egyik közösségi portálon egy hónapon át lehetett szavazni a 9 bázisországából jelölt légiutas-kísérőkre. Szoros verseny után 17 kollégámmal egyetemben elnyertem ezt a címet és ezzel egy olyan rendkívüli lehetőséghez jutottam, amit életem végéig emlegetni fogok. Ráadásul duplázhattam is, az első két év letelte után ismét jelentkezhettem, és újból nyertem. Évek óta rózsaszínben látom a világot! Tavasszal fog ez a különleges megbízatás lejárni, utána már „csak” légiutas-kísérői feladataimat látom majd el. Ezt a munkát is nagyon szeretem, pedig nem erről álmodoztam” – kezdett bele Petra, aki angoltanárnak készült.

„Az, hogy légiutas-kísérőként dolgozhatok, a legszerencsésebb véletlen az életemben. Angoltanárként, majd kommunikáció szakon végeztem, de egyszer megláttam egy hirdetést, hogy légiutas-kísérőket keresnek az akkor induló magyar diszkont légitársasághoz. Soha életemben nem vettem rész állásinterjún, épp csak befejeztem a főiskolát, a gyakorlatokat. Kicsit rákészültem, majd úgy mentem el az állásinterjúra, hogy a családom nem is tudott róla. Több felvételi kör után kiválasztottak és elkezdődött életem egyik legizgalmasabb része, amelynek része lett az is, hogy mára nagykövetként plakáton szerepelek. A Határ úton, a repülőtér felé található az egyik óriásplakát, az 1-es terminálon pedig a repülőtér kerítésén szerepel az összes nagykövet. Melyik nő nem álmodozik titokban arról, hogy egy óriásplakátról mosolyog vissza, szépen kisminkelve? Szuper dolgokban van részem!” – mesélte lelkesen Petra, aki mindig megkóstolja azokat a tortaremekeket, amelyeket egy-egy új járat indításakor készítenek a célállomás nevezetességeivel.

Forrás: Facebook/Spengler Petra

„Ki nem hagynám a tortakóstolást, nem diétázom. Amikor felvisszük a fedélzetre, akkor az utasok csak lesik, hogy megkínáljuk-e őket, amit örömmel teszünk. Az, hogy nem tudunk kiszállni a világ legszebb városaiban, cseppet sem zavaró, szabadnapjainkon szeretünk visszatérni látogatóként. Előfordul például, hogy kiugrunk Londonba egy napra vásárolni a nagy leértékelések idején. Amikor indult a légitársaság még csak 35-en kezdtünk, ma már több mint 300-an dolgozunk a repülőgépeken, és van, amikor havonta csak egyszer osztanak minket ugyanarra a jártara valamelyik kollégával. A családi életemet szerencsére nem befolyásolja, hogy sokszor nincs szabad hétvégém, szinte mindig a fellegekben járok. És hogy meddig lehet ezt csinálni? Amíg örömmel kelsz fel a legkorábbi időpontban is.”

/1501/Petra2015113164328

Különleges foglalkozások: Hajni már az egész világot bejártahttp://www.life.hu/galeria/20130201-nok-kulonleges-foglalkozassal-munka-oceanjaro-hajon.htmlBejárni a világot Alaszkától az Antarktiszig, és látni a Föld legcsodálatosabb országait - ki ne álmodozna mindezekről. A fiatal, törékeny Hajni óceánjáró hajón dolgozik igen magas beosztásban, de mindenért keményen meg kellett küzdenie.GalériaKülönleges foglalkozás: Niki, a motorversenyzőhttp://www.life.hu/kult/20130528-nok-kulonleges-foglalkozassal-kovacs-niki-motorversenyzo.htmlNiki raliversenyző családban látta meg a napvilágot, így nem csoda, hogy már az első szava az volt, hogy "motoj". Azóta egy igen kivételes eredményeket elért motorversenyző lett belőle, aki a férfias sport ellenére is megőrizte nőiességét. A Life.hu Nők különleges foglalkozással sorozatában ezúttal Kovács Nikiről olvashattok.KultNők különleges munkával: Ildikó, a pilótanőhttp://www.life.hu/horoszkop/20121130-nok-kulonleges-munkaval-czigany-ildiko-az-elso-magyar-noi-pilota.htmlKávéfőzéssel kezdte, kapitány lett belőle: Czigány Ildikó zenetörténet szakon végzett, de hosszú évek várakozása és küzdelme után pilóta lett, mégpedig Magyarország első női pilótája. A repüléssel töltött évek után Ildikó továbbra is igen tevékeny: könyveket ír, karatét és jógát oktat, és a Fővárosi Állatkertben dolgozik. A Life.hu új sorozatában olyan nőket mutatunk be, akik különleges foglalkozást választottak.Horoszkóp

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.