Chloe Grace Moretz Abigail Breslin gazdagság Dakota Fanning gyerekek Jaden Smith
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az, hogy valaki tizenévesen dolgozik, nem új dolog, biztos neked is volt olyan osztálytársad – vagy esetleg te magad voltál az –, aki a nyári szünetet henyélés helyett munkával töltötte. Abban azonban szinte biztosak vagyunk, hogy a tinédzserként kapott fizetésed meg sem közelítette az itt felsorolt tinik keresetét... Sőt, azt is megkockáztatjuk, hogy a jelenlegi béred is igen csak távol van tőle, és megeshet, hogy egész életedben nem fogsz annyit keresni, mint ezek a gyerekek.

Az amerikai Richest Lifestyle magazin minden évben összeállítja a leggazdagabb 20 éven aluli fiatalok listáját, az erre a listára felkerülő gyerekek bankszámláján több millió dollár pihen.

Vérlázító pazarlás - többmilliós szülinapok

Néhány színes lufi, egy saját kezűleg sütött szülinapi torta és a hőn áhított Barbie baba vagy G. I. Joe – a legtöbb szülő általában ilyen meglepetésekkel készül gyerkőce szülinapjára. Vannak azonban olyan überszerencsés (?!) lurkók, akiknek szülei kimaxolják a szülinapi zsúr fogalmát, és csemetéjüket valódi luxuspartival és hozzá dukáló luxusajándékokkal lepik meg. Kíváncsi vagy rájuk? ITT megnézheted.

Ha végigpörgetsz a listán, te is láthatod, hogy a leggazdagabb gyerkőcök között több menő hollywoodi család sarja is képviselteti magát, nekik persze nem feltétlenül akkora teljesítmény sikereket elérni.

Íme, a tavalyi év öt leggazdagabb tinédzsere:

1. Nick D'Aloisio

A lista első helyezettje egy 18 éves ausztrál fiú, akinek a múlt évben nettó 30 millió dollárral gyarapodott a bankszámlája. A tini fiú megdolgozott a vagyonáért, a fiatal programozó egy mobilapplikációt fejlesztett, amit aztán jó üzleti érzékkel eladott a Yahoonak, ráadásul a sikeres tini vállalkozó a tavalyi évben elnyerte az Apple Design Awardot is.

Forrás: AFP/Carl Court

2. Abigail Breslin

A 18 éves színésznő 2002-ben kezdte hollywoodi karrierjét, a tavalyi évre pedig az összegyűjtött vagyona már 12 millió dollárra rúgott. A fiatal sztárt olyan filmekben láthattad, mint a A hívás vagy a Zombieland című amerikai produkció.

Forrás: AFP/Chelsea Lauren

3. Jaden Smith

A harmadik helyet egy igazi sztárcsemete nyerte el: nem más, mint a híres hollywoodi szupersztár, Will Smith fia. A 16 éves Jaden ez idáig 8 millió dollárt tudott felhalmozni, vagyonát pedig főleg filmszerepeinek köszönheti. Híresebb filmjei közé tartozik a 2006-os A boldogság nyomában című film (ahol egyébként apjával együtt szerepelt) és a Karate kölyök 2010-es remake-je.

Forrás: AFP/Kevin Winter

4. Chloe Grace Moretz

A lista negyedik helyezettje szintén színész, és ugyancsak 8 millió dollárral büszkélkedhet. A 17 éves lány legismertebb szerepei közé tartozik Mindy karaktere a Ha/ver című akció-vígjátékban, legutóbbi filmje pedig a 2014-es Ha maradnék című dráma.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

5. Elle Fanning

Bár az ötös listán "csak" az utolsó helyet csípte meg, nem gondoljuk, hogy bármi oka lenne a szomorkodásra, a 16 éves színésznő ugyanis a tavalyi évben 5 millió dollárral büszkélkedhetett. Ezzel maga mögé szorította híres nővérét, Dakota Fanninget – mindketten nagyon korán, négy-öt évesen robbantak be Hollywoodban.

Forrás: AFP/Jason Kempin
Műszempilla, póthaj és kihívó ruhaköltemény - 4 éves gyerekek illegetik magukat a színpadonhttp://www.life.hu/csalad/20150615-kisminkelve-pothajjal-kihivo-ruhakban-versenyeznek-a-gyerekek.htmlBarnító-spray, műköröm, műszempilla, póthaj, smink - ha ezeket a szavakat hallod, neked milyen kép ugrik be elsőre? Mondjuk egy éppen buliba készülő, csinos 25 éves lány, egy fotózás előtt álló glam model vagy egy fellépésre készülő énekesnő? És ha azt mondjuk, ezekre a kiegészítőkre egy 10 éves kislánynak van szüksége?CsaládNorthfotoA szerelem kortalan - 103 évesen vette feleségül 91 éves szerelmét http://www.life.hu/csalad/20150614-103-evesen-vette-el-91-eves-szerelmet-egy-ferfi.htmlA szerelem örök! Tudta ezt jól az a 103 éves vőlegény is, aki 91 éves menyasszonyát vette feleségül tegnap délután.CsaládNorthfotoOktatási reform egy 17 éves szemével - Exkluzív interjú Mara Steiuvalhttp://www.life.hu/csalad/20150613-brain-bar-budapest-a-life-hu-exkluziv-interjura-mara-steiuval.htmlHaverok, buli, önfeledt szórakozás? Nem! Pénzügyek, oktatási reform és programozás. A 17 éves Mara nem éppen egy tipikus középiskolás életét éli: egy olyan applikációt alkotott okostelefonra, amely a fiatalokat különböző pénzügyi és vállalkozási problémákon viszi keresztül. Mindezt miért? Nem kisebb cél érdekében, mint megreformálni a jelenlegi oktatási rendszert. Család--A demokrácia felsőbb szintje - Exkluzív interjú Pia Mancinivelhttp://www.life.hu/csalad/20150610-brain-bar-budapest-pia-mancini-nojogi-aktivistaval-keszitett-exkluziv-interjut-a-life-hu.htmlBájos kismama és harcos amazon - Pia Mancini argentin nőjogi és emberi jogi aktivista nem kis fába vágta a fejszéjét: a demokratikus véleménynyilvánítást szeretné megreformálni egy applikáció segítségével.Család--Ha egy ötvenes asszony és egy huszonéves fiú találkozik – Házasság extrém korkülönbséggelhttp://www.life.hu/csalad/20150528-mukodhet-e-egy-hazassag-nagy-korkulonseggel.htmlKözépkorú nő megosztaná... Hasonlóan kezdődhetett az a hirdetés is, amelyet egy 48 éves asszony, Yet Wha tette közzé a ToyBoyWarehouse.com nevezetű – kimondottan idősebb hölgyek és fiatalabb férfiak számára létrehozott – társkereső oldalon. A keresése sikerrel járt, megismerkedett ugyanis a 28 éves Jamesszel, akivel azóta is harmonikus kapcsolatban élnek. Házasság, gyerekek, boldog élet, míg meg nem halnak? Működhet egy kapcsolat ekkora korkülönbséggel? CsaládOrigoTinédzser gyerekek a hitvesi ágyban – Hol kell meghúzni a határt?http://www.life.hu/csalad/20150603-meddig-egeszseges-egyutt-aludni-a-gyerekkel.html"Mégis mi az abnormális abban, ha együtt alszik a gyerek a szülőkkel? Lányom is velünk aludt 7 éves koráig, most már külföldön él, de normális. Fiaim szintén velünk aludtak 8 évig, mert szerettek velünk aludni, az ágy meg nagy, elfértünk. Most 11-13 évesek, külön szobában, de még mindig szeretnek néha hozzánk bújni."CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.