Chloe Grace Moretz Abigail Breslin gazdagság Dakota Fanning gyerekek Jaden Smith
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az, hogy valaki tizenévesen dolgozik, nem új dolog, biztos neked is volt olyan osztálytársad – vagy esetleg te magad voltál az –, aki a nyári szünetet henyélés helyett munkával töltötte. Abban azonban szinte biztosak vagyunk, hogy a tinédzserként kapott fizetésed meg sem közelítette az itt felsorolt tinik keresetét... Sőt, azt is megkockáztatjuk, hogy a jelenlegi béred is igen csak távol van tőle, és megeshet, hogy egész életedben nem fogsz annyit keresni, mint ezek a gyerekek.

Az amerikai Richest Lifestyle magazin minden évben összeállítja a leggazdagabb 20 éven aluli fiatalok listáját, az erre a listára felkerülő gyerekek bankszámláján több millió dollár pihen.

Vérlázító pazarlás - többmilliós szülinapok

Néhány színes lufi, egy saját kezűleg sütött szülinapi torta és a hőn áhított Barbie baba vagy G. I. Joe – a legtöbb szülő általában ilyen meglepetésekkel készül gyerkőce szülinapjára. Vannak azonban olyan überszerencsés (?!) lurkók, akiknek szülei kimaxolják a szülinapi zsúr fogalmát, és csemetéjüket valódi luxuspartival és hozzá dukáló luxusajándékokkal lepik meg. Kíváncsi vagy rájuk? ITT megnézheted.

Ha végigpörgetsz a listán, te is láthatod, hogy a leggazdagabb gyerkőcök között több menő hollywoodi család sarja is képviselteti magát, nekik persze nem feltétlenül akkora teljesítmény sikereket elérni.

Íme, a tavalyi év öt leggazdagabb tinédzsere:

1. Nick D'Aloisio

A lista első helyezettje egy 18 éves ausztrál fiú, akinek a múlt évben nettó 30 millió dollárral gyarapodott a bankszámlája. A tini fiú megdolgozott a vagyonáért, a fiatal programozó egy mobilapplikációt fejlesztett, amit aztán jó üzleti érzékkel eladott a Yahoonak, ráadásul a sikeres tini vállalkozó a tavalyi évben elnyerte az Apple Design Awardot is.

Forrás: AFP/Carl Court

2. Abigail Breslin

A 18 éves színésznő 2002-ben kezdte hollywoodi karrierjét, a tavalyi évre pedig az összegyűjtött vagyona már 12 millió dollárra rúgott. A fiatal sztárt olyan filmekben láthattad, mint a A hívás vagy a Zombieland című amerikai produkció.

Forrás: AFP/Chelsea Lauren

3. Jaden Smith

A harmadik helyet egy igazi sztárcsemete nyerte el: nem más, mint a híres hollywoodi szupersztár, Will Smith fia. A 16 éves Jaden ez idáig 8 millió dollárt tudott felhalmozni, vagyonát pedig főleg filmszerepeinek köszönheti. Híresebb filmjei közé tartozik a 2006-os A boldogság nyomában című film (ahol egyébként apjával együtt szerepelt) és a Karate kölyök 2010-es remake-je.

Forrás: AFP/Kevin Winter

4. Chloe Grace Moretz

A lista negyedik helyezettje szintén színész, és ugyancsak 8 millió dollárral büszkélkedhet. A 17 éves lány legismertebb szerepei közé tartozik Mindy karaktere a Ha/ver című akció-vígjátékban, legutóbbi filmje pedig a 2014-es Ha maradnék című dráma.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

5. Elle Fanning

Bár az ötös listán "csak" az utolsó helyet csípte meg, nem gondoljuk, hogy bármi oka lenne a szomorkodásra, a 16 éves színésznő ugyanis a tavalyi évben 5 millió dollárral büszkélkedhetett. Ezzel maga mögé szorította híres nővérét, Dakota Fanninget – mindketten nagyon korán, négy-öt évesen robbantak be Hollywoodban.

Forrás: AFP/Jason Kempin

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.