Apró lépések - Várandósságod 28. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
Libero2015 várandósság terhesség hétről hétre magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy repül az idő: elérkeztél várandósságod második trimeszterének utolsó hetéhez.

Gyermeked zsírraktárai egyre jobban fejlődnek, ez idő tájt testének 2-3%-át teszi ki a zsírszövet. Most már az izomtónusa is alakulgat.

Forrás: Thinkstock

Várandósságod 27. hetének történései

Magzatod a 27. héten már körülbelül 1 kilogrammot nyom, és ha most születne meg, 85%-os esélye lenne a túlélésre.
Babád tüdeje, mája és immunrendszere már működőképesnek számít, azonban még szüksége van a fennmaradó három hónapra ahhoz, hogy az érettség maximális fokát el tudja érni.

A pici csöppség járóreflexe mostanra teljesen kialakult, érezheted is apró lépkedéseit a pocakodban, a mikor a babád lába a magzatburokhoz ér. Sok kismama szokott arra panaszkodni, hogy a magzat a húgyhólyagján vagy a veséjén gyakorol járni.

Ha a gyermeked most születne meg, már képes lenne önállóan lélegezni, és jó eséllyel maradna életben. Ma már olyan modern eszközei vannak az orvostudománynak, hogy a fejlett, egészséges babát képesek életben tartani.

Eközben te...

A hasad egyre kerekebb, a vékony bőröd alatt pedig a vérerek átlátszanak. Törekedj a fokozott hidratálásra, hogy a terhességi csíkok a lehető legkevésbé rajzolódjanak ki. A striák eltüntetése később már lehetetlen vállalkozás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.