Már szűkös a hely odabenn - Várandósságod 35. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
Libero2015 várandósság magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Babád már-már pufóknak mondható - lábacskái és karjai új formát kaptak a rajtuk gyűlő zsírpárnáktól.

Magzatod erre a hétre elérheti a 2550 grammot, és még csak most kezd hízni igazán! A terhességed utolsó hónapjában a súlygyarapodása elérheti az egynegyed-egyharmad kilogrammot hetente. Bár a zsír egyenletesen oszlik el a testén, elsősorban a végtagokra és a vállak környékére rakódik le.

Forrás: Thinkstock

Várandósságod 34. hetének történései

Már csak hat hét van hátra a kicsi születéséig! A 34. héttől kezdve a magzat már elég érett ahhoz, hogy alkalmazkodjon a méhen kívüli élethez intenzív orvosi ellátás nélkül is. A babád hossza 32 cm, és körülbelül 2250 grammot nyom. Lassacskán elkezdenek kifejlődni a saját immunreakciói, amelyek már segíthetnek kivédeni az enyhébb fertőzéseket.

Babád már szinte teljesen kitölti a méhedet, így még kevesebb helye van a mozgásra.

Tüdeje immár teljesen kifejlődött, és tökéletesen termeli azt a felületaktív anyagot, amely majd segít az oxigénfelvételben. Ha most születne meg, már 99%, hogy semmi baja sem lenne.

Eközben te...

Jó hír: lassan itt az ideje, hogy a baba feje lesüllyedjen és rögzüljön a medencédben, ennek hatására pedig a hasi tájék felszabadul a teher alól. Nem annyira jó hír: ez a teher a kismedencédbe vándorol, így gyakoribbá válik a vizelési inger, sőt, ha eddig még nem jelentkezett, most a vizeletcsepegés is észlelhetővé válhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.