Nádai Anikó: "Ez tesz engem igazán boldoggá" - őszinte vallomás

boldogság szülés család Nádai Anikó boldog büszkeség gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nádai Anikó nemrég született kisbabájával a kezdeti nehézségek után minden rendben van, már haza is engedték őket a kórházból. 

Anikó már nagyon várta születendő kisbabáját, hosszú hetekig csinosította a babaszobát is, hogy az minél tökéletesebb legyen. Amikor végre megtörtént a csoda, Anikó nagyon boldog volt, ám az örömbe egy kis bosszúság is vegyült, amikor kiderült: a kis Patrik besárgult, így az ilyenkor szokásosnál valamivel több időt kellett a babának és anyukájának a kórházban töltenie.

Nádai Anikó Forrás: Facebook/Nádai Anikó

Miért sárgulnak be az újszülöttek?

Az érett újszülöttek 60 százalékánál, a koraszülöttek 80 százalékánál életük második-harmadik napja körül enyhe sárgaság jelentkezik. A sárgaság fokozódik, majd lassan lezajlik: érett újszülötteknél az első 2 hétben, koraszülött babáknál azonban akár egy hónapig is eltarthat. Ez az esetek nagy részében a normális újszülöttkori sárgaság része. A sárgaság létrejöttéért a bilirubin nevű anyag felszaporodása a felelős, amely normális esetben igen kis mennyiségben van jelen a vérben. A bilirubin a biliverdin nevű anyagból képződik, amely a vérben található oxigén szállításáért felelős vörösvértestekben található meg a hemoglobin részeként. A vörösvértest szétesése, illetve a hemoglobin lebomlása során szabadul fel a biliverdin, amely bilirubinná alakul át. Ez nagyobb mennyiségű vörösvértest szétesése során sárgaság kialakulását eredményezi - írja Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász.

A kezdeti nehézségeken a család már túl van, Anikó és Patrik a napokban hazatérhetett a kórházból.

"Valóban aggódtam a sárgaság miatt, de szerencsére ennek már semmi nyoma sincs. Nagyon jó végre itthon lenni, már vártam, hogy hazajöhessünk a kórházból. Patrik ráadásul nagyon jó baba. Elképesztően szerencsés vagyok, mert mintaterhességem volt, mintaszüléssel, és a kisfiam is igazi mintagyerek lett. Eszik, alszik, és egy hangja sincsen. De talán a legjobb azt nézni, hogy az apukája mennyire büszke rá, ez tesz engem igazán boldoggá" - mondta el a Blikknek a valóságshow-sztár, aki Facebook-oldalán azt is elárulta, egyelőre meg szeretnék tartani maguknak a csodát, így a kicsiről képet csak később várhatnak a rajongók.

Íme, a világ legmorcosabb kisbabája - übercuki videó http://www.life.hu/csalad/20150819-ime-a-vilag-legmorcosabb-kisbabaja-ubercuki-video.htmlIlyet még biztosan nem láttál! A világ legtündéribb kisbabája nagyon morcos valamiért...Család--Gyerekkel a hasában bunyózott: nem tudta, hogy hat hónapos terheshttp://www.life.hu/csalad/20150818-gyerekkel-a-hasaban-bunyozott-a-versenyen-a-brazil-noxii-nem-tudta-hogy-hat-honapos-terhes.htmlA küzdősportokban jártas brazil Kinberly Novaes nem tudta, hogy terhes, így versenyzett.CsaládOrigoA szülők a saját érzelmeik alapján tévesen mérik fel a gyermekük boldogságáthttp://www.life.hu/csalad/20150818-a-szulok-a-sajat-erzelmeik-alapjan-tevesen-merik-fel-a-gyermekuk-boldogsagat-egy-tanulmany-szerint.htmlEgy új tanulmányban kimutatták, hogy a szülők rosszul mérik fel a gyermekük boldogságát a gyermek valódi érzéseihez képest.CsaládThinkstockKiborult a brit királyi család – a kis György fotói verték ki a biztosítékothttp://www.life.hu/csalad/20150814-kiborult-a-brit-kiralyi-csalad-a-kis-gyorgy-fotoi-vertek-ki-a-biztositekot.htmlFelszólította a világsajtót a brit királyi család: ne közöljék a György hercegről engedély nélkül született fotókat. Család--Kínos! Salma Hayek beszólt a gyerektelen nőknekhttp://www.life.hu/csalad/20150813-salma-hayek-beszolt-azoknak-a-noknek-akiknek-negyven-eves-korukra-nincs-gyerekuk.htmlValószínűleg előbb beszélt és csak azután gondolkzott a 48 éves Salma Hayek, amikor egy interjúban azt mondta: rémes, ha egy nőnek 40 éves korában még nincs gyereke. Még kínosabb, hogy 40 éves korábban még neki sem volt.CsaládHatalmasat nőtt Tom Cruise és Katie Holmes kislánya, Suri http://www.life.hu/csalad/20150806-hatalmasat-nott-tom-cruise-es-katie-holmes-kislanya-suri-holmes.htmlKatie Holmes és kislánya, Suri ritkán mutatkoznak a nyilvánosság előtt. Ezúttal azonban lesifotósoknak sikerült megörökíteniük őket. Nézd csak, hogy megnőtt a kis Suri!CsaládNorthfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.