Roberto konyhája: A világ legfinomabb kolbászos burgonyalevese

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája sütés-főzés leves recept kolbász burgonyaleves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erre a hétre elhoztam nektek a kedvenc levesemet! Ezt a levest soha nem tudtam megunni, és nagyon egyszerű elkészíteni. A szokásos vasárnapi fotózás végén Juci barátom, aki a fotós, rögtön nekiesett a levesnek, és azt mondta, innentől ez a kedvenc levese. Mondtam neki, hogy övé az egész fazék, és annyit eszik, amennyit csak akar. Amikor szerdán elküldte a képeket, az utolsó tányér levest eszegette, és azt írta a képek mellé a levélben, hogy főzhetem a következő adagot. Egy barát kérésének nem tudok nemet mondani, így jön majd a következő adag. Ajánlom, vegyetek mellé ropogós fehér kenyeret, mert csak azzal tökéletes!

Hozzávalók 6 főre:

  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd nagyobb fokhagyma
  • 15 dkg száraz parasztkolbász felkarikázva
  • 5 dkg bacon szalonna kockákra vágva
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál liszt (BL55)
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a burgonyát vágjuk 1 cm-es kockákra, a répát és a gyökeret pedig karikázzuk föl. Pirítsuk meg a felkockázott szalonnát az olajon, adjuk hozzá a apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Majd húzzuk le a tűzről, és rakjuk bele a pirospaprikát, keverjük el, és öntsük fel 1,5 dl vízzel, majd tegyük vissza a tűzre. Folyamatosan kevergetve forraljuk el a vizet, így a hagymánk puhára fő, és krémes alapot ad majd a levesünknek. Adjuk hozzá a felkarikázott zöldségeket, reszeljük bele a fokhagymagerezdeket, sózzuk és borsozzuk. Pirítsuk 3-4 percig, majd szórjuk meg az 1 evőkanál liszttel. Kavarjuk alaposan össze, és engedjük fel annyi hideg vízzel, hogy két ujjnyival ellepje a zöldségeket.

Hagyjuk felforrni, és a közben keletkező habot egy evőkanállal szedjük le. Adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. Közben kóstoljunk és ízesítsünk újra, akár még zöldségalapkockát is használhatunk a gazdagabb íz eléréséhez. Én onnan tudom, hogy kész a leves, hogy a krumplikockáknak már nincs élük, a késsel vágott sarkok már kicsit lekerekedtek, és nyomásra omlik a krumplikocka.

Ínycsiklandó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen megosztja velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.