Tápláló, egészséges és finom - Íme, a tökéletes reggeli

család egészség szendvics reggeli egészséges teljes kiőrlésű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Reggelente valami egészséges, mégis kiadós finomságot szeretnél enni? Olyat, amit könnyedén magaddal vihetsz a munkahelyedre, vagy akár a gyerekeknek is el tudsz csomagolni? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád.

Készíts szendvicset! Na, nem a nagymamaféle, margarinnal vastagon megkent, kolbászos, fehér kenyeres változatra gondolunk - pedig, mi tagadás, sokaknak gyerekkori kedvence volt. Most finom, fogyókúrába is beépíthető, tápláló és egészséges szendvicsekről van szó, amelyek könnyen csomagolhatók, és tökéletes reggeliül szolgálhatnak az egész családnak.

Pulykás-sajtos szőlővel (561 kcal)

Felezz el egy 15 centis teljes kiőrlésű bagettet, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, és pirítsd meg egy kicsit. Tegyél az egyik felére egy szelet svájci sajtot, két-három endívialevelet, szeletelt pulykasonkát, és néhány evőkanál felezett szőlőt. Végül ízesítsd borssal, tedd a tetejére a másik fél bagettet, és csomagolhatod is!

Forrás: Thinkstock

Vega vagy? Akkor sem kell lemondanod róla: a pulykasonkát almaszeletekre cserélheted, mind a szőlőhöz, mind a sajthoz jól illik.

Tonhalas-quinoás tekercs (167 kcal)

Keverj össze fél csésze zsírszegény joghurtot 1-1 evőkanál aprított mentával és petrezselyemmel és egy zúzott gerezd fokhagymával, majd ízesítsd sóval és borssal. Két evőkanálnyit kenj a teljes kiőrlésű tortillatekercsre, majd tegyél rá 1/4 konzerv lecsöpögtetett tonhalat, 1/4 csésze főtt quinoát, 1 teáskanál kapribogyót és fél citrom reszelt héját. Tekercseld fel, és irány a meló!

Forrás: Thinkstock

Vega vagy? A tonhalat nyugodtad kihagyhatod!

Pulykás-zöldséges (536 kcal)

Kenj meg 2 evőkanál hummusszal két szelet teljes kiőrlésű kenyeret. Az egyik szeletre tegyél pulykahúst (10 dkg-ot szeletelve), 1/4 kaliforniai paprikát felszeletelve, 1 cseresznyepaprikát, 2 evőkanál szeletelt lilahagymát, 1 evőkanál reszelt parmezánt és egy evőkanál zöldborsócsírát. Tedd rá a másik szelet kenyeret, és harapj bele egy jó nagyot!

Forrás: Thinkstock

Vega vagy? Pulykahús helyett zsírszegény sajtos is használhatsz!

Támogatott tartalom

A dadus-gate: Férj a dadával, a család romokbanhttp://www.life.hu/csalad/20151203-sztarok-akik-elhagytak-feleseguket-2015-ben-a-dadusert.htmlHiába gyönyörűek, sikeresek és gazdagok, hiába irígykedik rájuk több millió nő a világon, valaki őket is unja. Hogy kik ők? Olyan befutott hollywoodi sztárok, és emellett gondoskodó családanyák akiknek életük egy ponton összekapcsolódott: párjuk mindannyiójukat megcsalta a gyerekek dadájával. Család--Állati örökösök - Kóbor macskából luxuskandúrhttp://www.life.hu/csalad/20151130-milliomos-haziallatok-a-vilag-legbizarrabb-orokosei.htmlVan az úgy, hogy az ember legjobb barátja, vagy akár legközelibb hozzátartozója egy hűséges házi kedvenc. Aki osztotta meg már az életét egy édes négy- vagy akár kétlábúval, az tudja jól, hogy egy állat mennyire nagyon tud szeretni – néha bizony jobban, mint egy ember. Éppen ezért nem egy gazdi döntött már úgy a végrendeletében, hogy imádott kedvencét teszi meg egyetlen örökösének.CsaládThinkstock2015 legemlékezetesebb sztárházasságaihttp://www.life.hu/csalad/20151127-sztarhazassagok-2015-ben.htmlAhogy szépen lassan közeledünk az év vége felé, ideje számot vetni és feleleveníteni a mögöttünk hagyott hónapokat. A következő hetekben visszaemlékezünk majd azokra a nagyobb családi eseményekre, amelyek 2015-ben történtek a hírességek életében. Most következzenek az idei év legemlékezetesebb sztárházasságai! Család--Roberto konyhája: Ricottával és rukkolával töltött csirkemellhttp://www.life.hu/csalad/20151128-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ricottaval-es-rukkolaval-toltott-csirkemellet-keszit.htmlAmikor egy könnyed családi ebédre vagy vacsira vágytok, és nem szeretnél sok időt tölteni a konyhában, mert vár a családi program vagy a kedvenc magazinod, én ezt a receptet ajánlom! Nem kell pepecselni és bíbelődni a körettel! Ropogós csirke friss salátával! Kell ennél jobb? Én ezt készítem el vasárnapra. Család--"Egy szörnyetegnek adtam életet"http://www.life.hu/csalad/20151201-egy-szornyetegnek-adtam-eletet-egy-dzsihadista-lany-tortenete.htmlA húszéves Fatima Dzsafarovát a saját anyja is szörnyetegnek tartja, és szégyelli, hogy a világra hozta. A lány az után csatlakozott a dzsihádistákhoz, hogy szerelembe esett egy szélsőséges muszlim férfival, aki könyörögve kérte őt, hogy legyen a negyedik felesége. CsaládOrigoKarácsonyi sütemények a világ körülhttp://www.life.hu/csalad/20151124-edessegek-a-vilag-korul-az-unnepekre.htmlSzenteste minden család asztalán a legfinomabb hagyományos karácsonyi édességek, sütemények sorakoznak. Vannak, akiknél a bejgli a kedvenc, mások a hókiflire esküsznek – a jól bevált menü pedig minden évben csak ismétli és ismétli önmagát. De mi lenne, ha idén valami különleges, valami egzotikus finomság lenne a karácsonyi vacsora fénypontja?Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.