A világ legsikeresebb asszonyai: Erős Antónia

Fotó: Szabó Gábor/Origo -
média cukorbetegség befolyás Híradó Erős Antónia a világ legsikeresebb asszonyai RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 20 éve már, hogy a tanári katedrát képernyőre cserélte. Nem kellett hozzá sok idő, hogy beigazolódjon: jó döntést hozott. Erős Antónia amellett, hogy a magyar kereskedelmi televíziózás egyik legismertebb arca, a legbefolyásosabb magyar asszonyok listájára is felkerült.

A világ legsikeresebb asszonyai sorozatunk következő részében ismét egy befolyásos magyar nő életpályáját mutatjuk be.

Erős Antónia 1970-ben született Szigetváron, általános és középiskolai tanulmányait egyaránt a szülővárosában végezte. Érettségi után tanítóképzőbe jelentkezett, de hiába volt jó tanuló, nem vették fel. A sikertelen felvételi azonban nem tántorította el: elment képesítés nélkül tanítani egy aprócska településre, a Szigetvártól 16 km-re található Almamellékre. Egy, az Origónak adott interjújában így mesélt erről az időszakról: „Nagyon nagy élmény volt, először éreztem azt, hogy mennyire tudnak ragaszkodni a gyerekek, és mennyire ki tudják mutatni a szeretetüket.”

Fotó: Szabó Gábor/Origo

1990-ben sikerült bekerülnie a Kaposvári Tanítóképző Főiskolára, amit bár elvégzett, végül mégsem a pedagógusi pálya mellett döntött.

Már megvolt az állása a szigetvári iskolában, amikor egy ismerőse azt javasolta neki, hogy jelentkezzen a kaposvári tévéhez, ahol éppen riportereket kerestek.

Felvették, innentől pedig nem sok kellett ahhoz, hogy egy ország megismerje az arcát.

1998-ban került az RTL Klubhoz, a neve mára egybeforrt a csatorna híradójával, és kétszer is megválasztották a legnépszerűbb női műsorvezetőnek.

A világ legsikeresebb asszonyai: Törőcsik Mari

Minden idők egyik legnagyszerűbb és legismertebb magyar színésze, nem mellesleg pedig Magyarország egyik legbefolyásosabb nője. A világ legsikeresebb asszonyai sorozatunk következő részében hazai vizekre evezünk, és egy igazi legenda életútját járjuk körbe.

De nem csak televíziós munkásságával került be a köztudatba: 2005-ben hozta létre az Egy csepp figyelem alapítványt azzal a céllal, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget és veszélyeit.

Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Antónia is diabéteszes, 25 éves korában diagnosztizálták nála a betegséget.

Az alapítvány létrehozása előtt nem gondolta, hogy betegségét nagy dobra kellene vernie. Egy alkalommal, amikor egy újság címlapsztoriként hozta le ezt az információt, megértette, hogy mennyire fontos felvállalnia, hiszen lehet, hogy valakinek pont az segít, ha lát egy példát maga előtt egy olyan emberről, aki remekül együtt tud élni ezzel a betegséggel.

Antónia a legbefolyásosabb magyar nők 2015-ös Forbes-listáján a megtisztelő 6. helyet érte el média kategóriában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.