Anyatejet kaphat Damuék babája - Edina szoptathatja a kis Maját

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
Damu Roland szoptatás anyatej Damu Edina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orvosi bizottság döntött arról, hogy anyatejet kaphat damuék kislánya. A kis Maját édesanyja szoptathatja.

Edina életmódja és a császármetszés miatt nem is volt biztos, hogy az anyukának lesz teje, és amikor az megindult orvosai először nem engedték, hogy a babát ezzel táplálja. Előbb laboratóriumban meg kellett vizsgálni a tejet, hogy nem tartalmaz-e alkoholt vagy egyéb, visszamaradt méreganyagot. Péntekre elkészültek az eredmények: az anyatej kifogástalan, a kis Maya vasárnaptól azt kapja.

"Elmondhatatlanul boldogok vagyunk! nfúzió és tápok helyett vasárnaptól a saját édesanyja szoptathatja a kislányunkat. Egy bizottság döntött erről, kizárólag a gyermek egészségét tartva szem előtt. Maya a leghisztisebb kisbaba az osztályon, tiszta Damu. Sokat sír és állandóan enne, ami nagyon jó jel. Nap mint nap erősebb, látszik rajta, hogy nagyon életrevaló. Az Isten velünk van!" - nyilatkozta.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"Edina nagyon jól van. Hiába követett el számtalan hibát, azt látom, hogy komolyan kezdenek benne átfordulni a dolgok, egyre inkább anyaként gondolkodik és viselkedik. Szerelmes a kislányunkba, amikor csak tud, ott áll az inkubátor előtt, szorongatja Maya kezecskéit, beszél hozzá, néha énekel is. Mindennap találkozom vele, látom rajta a változást, ami reménykeltő" - tette hozzá a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.