Az Instagram szürreális világa - A szupertrendi háromévesek és menedzsermamik földje

fashion week luxus gyerekek játék 2016 szépség stílus Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elmerülve az Instagram legmélyebb bugyraiban, meglepő dolgokra bukkan az ember: nálunk már a burzsuj tinik páváskodása is kiverte egy picit a biztosítékot, pedig akkor még nem is sejtettük, hogy ez bizony csak a jéghegy csúcsa. Hogy mi lehet még a kőgazdag tizenévesek menőzésénél is hátborzongatóbb? A szuperstílusos, luxi háromévesek. 

A trendi fürdőrucikban, kisestélyikben nyakig ékszerezett 3-4 éveseket látva nekünk egyből az amerikai gyermekszépségversenyek borzalmas világa jutott az eszünkbe.

A gyermekszépségversenyek az USA-ban igen nagy népszerűségnek örvendenek. Ezeken a megmérettetéseken a kicsik szinte minifelnőttekként vonulnak végig a színpadon, ahol kissé esetlenül ringatják a csípőjüket, és kacér pillantásokat vetnek a zsűritagokra. A szülők pedig eközben büszkén vigyorogva terpeszkednek a színpad előtt, és élvezettel figyelik, ahogy az apróság sokszor az ősi mesterséget űző nőkre emlékeztet.

Na jó, a gyerekszépségversenyek néhány éves résztvevői egy fokkal azért túltesznek az Instagram stílusos apróságain - vagyis pontosabban, az instagramos gyerekek szülei talán még nem annyira megszállottak. Mert mindehhez bizony egy elszánt szülő is kell, aki egyrészt modelleket megszégyenítő ruhákba öltözteti néhány éves csemetéjét, másrészt külön Instagram-profilt is létrehoz neki, hogy az egész világ gyönyörködhessen trendi csemetéje beállított pózaiban.

Forrás: Dreamstime

Persze azt mi is értjük, hogy mindenki büszke szeretne lenni a gyerekére, és egyébként mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy miként neveli csemetéjét, de nem lenne jó, ha hagynánk a gyerekeket gyerekként élni?

Csak remélni tudjuk, hogy a következő szuperstílusos Instagram-csemeték néhány év múlva nem dorbézoló kőgazdag tinikké növik ki magukat.

Haileigh Vasquez

Profilja szerint hatéves (lassan kiöregszik!) és modellként, valamint színésznőként keresi a kenyerét, Instagram-oldalát anyukája kezeli.

Forrás: Instagram/hails_world

Michael Rangamiz

Hároméves, profilja szerint félig iráni, félig orosz származású és "Managed by mom", vagyis - meglepő módon - anyukája koordinálja közösségi megjelenését.

Forrás: Instagram/michaelrangamiz

Ever és Ava

A lányok profiljából nem derül ki, hogy testvérek lennének-e, esetleg csak öribarik, és az sem, hogy mennyi idősek, de ettől függetlenül kombójuk mindent visz.

Forrás: Instagram/foreverandforava

Támogatott tartalom

Nyílt levél egy édesanyának, aki megcsalta a férjéthttp://www.life.hu/csalad/20160517-nyilt-level-anyamnak-aki-megcsalta-apamat-es-aki-maig-nem-tudja-hogy-en-tudtam-rola.htmlTizenöt együtt töltött év, három gyerek kontra új szerelem – Nyílt levelek sorozatunkban többször is kaptunk már olyan írást, ahol a levélíró a házassága és új szerelme közti vívódásáról vallott. Most azonban egy másik aspektusból, a gyerekek szemszögéből járjuk körbe a témát. CsaládOrigoVagyonmustra - Sztárok, akik lepipálták híres szüleikethttp://www.life.hu/csalad/20160516-sztarok-es-hires-gyerekeik-akik-tobbet-keresnek-szuleiknel.htmlA következő sztárutódok a hónap végén valószínűleg nem fordulnak anyagi segítségért híres szüleikhez, sőt! A szituációt lehet, hogy fordítva kell elképzelnünk. Jöjjenek azok a hírességek és még híresebb gyerekeik, akik anyagiak tekintetében lepipálták szüleiket. CsaládAFPA színes és változatos sztárcsaládok legcukibb képeihttp://www.life.hu/csalad/20160513-csalad-vilagnapja-a-legcukibb-sztarcsaladok.htmlGyerekkel, vagy gyerek nélkül; kutyával, macskával, esetleg hörcsöggel; egyedülálló szülőként netán azonos nemű párként - sokan sokféleképpen alkotnak szerető, boldog családokat. Az élet színes és változatos, ünnepeljük hát a család nemzetközi napját a sztárcsaládok legédesebb Instagram-képeit nézegetve. Család--Nem nőknek való vidék: Jemenhttp://www.life.hu/csalad/20160510-nem-noknek-valo-videk-sorozat-nok-helyzete-jemenben.htmlMaha Assabalani, a jelenleg Franciaországban élő újságíró jemeni nőként egy olyan patriarchális közösségbe született, ahol hamar megtanulta: nőként semmihez sincs joga. Jemen az arab világ egyik legelmaradottabb, legszegényebb állama, a közel-keleti országok közül itt a legrosszabb a nők sorsa a férfiakéhoz viszonyítva. Család--Bizarr válások, pórul járt exekhttp://www.life.hu/csalad/20160509-furcsa-bizarr-valasok-a-nagyvilagban.htmlVannak botrányos válások, vannak évekig elhúzódó pereskedések, és vannak furcsa, egyenesen bizarr helyzetek: egy válás sosem túl szívmelengető procedúra, ám az alábbi esetekben a feleknek igazán abszurd szituációkat kellett megélniük. Család--A magyar oktatási rendszer problémái - beszélgetés Nahalka Istvánnalhttp://www.life.hu/csalad/20160503-magyar-oktatasi-rendszer-problemai-nahalka-istvan-interju.htmlA magyar oktatási rendszerrel bizony problémák vannak – ezzel a szülők, diákok, tanárok nagy többsége egyetért. Az iskolák alulfinanszírozottak, a pedagógusok nem keresnek eleget, ellenben túlterheltek, a gyerekek fáradtak és motiválatlanok. A világ változik, a tananyag örök – ugyanaz a berögződés, metódus ötven éve már, teljesen elveszítve a kapcsolatot az élő kultúrával és a diákok szükségleteivel. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.