Szülés után elveszik a ceglédi gyerekgyilkos anya kisbabáját

gyerekgyilkos anya Cegléd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
B. Mónika másfél éves kifia megölése miatt van előzetes letartóztatásban. A nő éppen harmadik gyermekével állapotos, a kisbabát a központi rabkórházban hozza majd világra. A csecsemőt elveszik tőle a szülés után, nem maradhat az anyjánál.

B. Mónikát múlt héten veteék előzetes letartóztatásba. A nő október 30-án megölte másfél éves kisfiát. Mónika bevallotta a gyilkosságot: a kicsi hisztériás rohamot kapott, ő pedig annyira ideges lett, hogy a padlba verte Danika fejét.

B. Mónika sírt a tárgyaláson Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az asszony most hét hónapos terhes a harmadik gyermekével. A bíróság úgy rendelkezett, hogy a babát a börtönben kell megszülnie.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvívője azt mondta a Borsnak, hogy a várandós asszonyt a BVOP szülészet-nőgyógyászati osztályán helyezik el, itt zajlik a terhesgondozás, és a szülés levezetése is. A szülés Mónikát és a babáját külön helyezik el, nem mehetnek a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet anya-gyermek részlegére, mert a nő a bűncselekényt a gyeremeke sérelmére követte el.

A kicsi nem kerül állami gondozába, hazamehet az édesapjához és testvéréhez, amennyiben az apa megfelelően tud róla gondoskodni.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.