Kamuprofilt csináltak Schobert Lara arcával: Norbi nagyon kiakadt!

Forrás: Facebook/Norbi Update -
Rubint Réka Schobert Lara Schobert Norbi Schobert Norbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rubint Réka és Norbi még nem engedték fel kislányukat a Facebookra, valaki azonban eltulajdonította Lara képeit és kamuprofilt hozott létre a nevével. A fitneszguru közösségi oldalán adott hangot nemtetszésének. Szavait változtatás nélkül közöljük.

Támadás a lányom ellen, vagy nevében?

Ugyanúgy ahogy a mi, a Ti gyerekeitek is veszélyben vannak a profilod által, mert sokan megosztják életük pillanatait és felhasználhatják....

Schobert Norbi, Schobert Lara Forrás: Facebook/Norbi Update

A napokban valaki a 13 éves lányom nevében profilt csinált és elkezdte begyűjteni a barátait, barátnőit. Még meg is magyarázta, hogy miért nem reklámozza Anya a közösségin.

Napokig írtunk neki, jogilag üzentünk mire levette, mert Larát még nem engedtük fel a face-re.

Elgurult a gyógyszerem, mert bárki lehet bárki és bárkivel bármit megtehet, visszaél a kiskorú gyermekem képével, nevével. Apaként nagyon mélyen érint.

Még mindig a karomban síró kis 2,5 kilós tündért látom benne és ma is naponta meghat ártatlan tisztasága. Számomra a három gyerekem és a feleségem az Élet. Miattuk jöttem vissza a halálból is amikor kellett.

Belegondoltam, hogy a lányom nevében a gyerekeket randira hívja egy eldugott helyre valami gonosz, beteg lény. A többit el sem merem képzelni.

Felhívtam a régi kollégákat, többek között egy rendőrkapitányt és megtudtam, hogy a hazai nyomozó szervek nem tudják beazonosítani a hamis FB profilok mögött rejtőző bűnözőket, sőt más ország rendőrei sem azonnal, pedig a lelküket kidolgozzák és mélyen meghajlok előttük. Tisztább közösségi médiát és több jogkört a bűnüldözésnek!

Schobert Norbi és családja Forrás: Facebook/Norbi update

A lehetőségük most annyi, hogy írnak a közösségi központnak, amely alapesetben nem reagál, vagy nagyon-nagyon hosszú idő múlva ad talán értékelhető választ. Tehát a közösségi háló totális lehetőség szinte az összes bűncselekmény elkövetésére. Mint aggódó Apa mondom, szükség van a hálóra, mert összehoz minket és sokat köszönhetek neki, de nincs helye gyűlöletkampánynak, anonimitásnak és visszaélésnek.

Vigyázzatok a családra, gyerekeitekre és óvatosan a közösségivel, mert elég sokáig védőfal a törvénnyel szemben. Szükség van minden országban legalább egy kicsi FB irodai képviseletre, hogy ne szerverekkel vegyük fel a kapcsolatot baj esetén. Osszátok meg, ez nagyon tanulságos. Norbi

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.