A magyar szétválasztott sziámi ikerpár: Melinda és Izabella így él most

Forrás: Thinkstock -
szétválasztás sziámi ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon ritkán születnek sziámi ikrek, Magyarországon sem volt rá sok példa, sikeres szétválasztó műtétre pedig még kevesebb. Ilyen Melinda és Izabella esete, akiket 1998-ban műtöttek meg, 3 hónappal a születésük után. Egyikük most éppen az érettségijére készül, Izabellához pedig fejlesztőtanár jár...

Mindenkit megérintett a Budapesten született sziámi ikrek története, akik mindössze két órát éltek. A legjobban a családjukon kívül mégis Melinda és Izabella érezte át a kicsik helyzetét, ugyanis ők is sziámi ikrek voltak, csak őket sikeresen szétválasztották. Annak idején az orvosok nem látták, hogy összenőttek, így a szüleiket teljesen váratlanul érte, hogy sziámi ikrek.

Azóta már csaknem 18 év telt el, Izabella pedig érettségire készül, míg testvéréhez fejlesztőpedagógus jár.

A legjobban Melinda és Izabella érezte át a kicsik helyzetét (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

"Köszönjük, mi jól vagyunk, én idén érettségizem. Izabella sajnos nem tud járni, de jár hozzá fejlesztőtanár. Nagyon szeretjük egymást! Még ennyi idő után is rendszeresen járunk kontrollvizsgálatokra. Egyéves korunkig minden hónapban Szegedre utaztunk Kisperegről, ma már évente egyszer Hódmezővásárhelyre kell"mondta a Borsnak Melinda, aki Aradon tanul.

Testvére fejlesztőpedagógus segítségével halad: le tudja írni a nevét, szépen rajzol,

szereti a kifestőket, sokszor labdázik, és el tud számolni tizenkettőig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.