Körömerősítő, zsírbontó - Íme, az örök élet itala!

hajápolás anyagcsere méregtelenítés tea egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kombuchából készült teát Kínában már időszámításunk előtt 221-ben is ismerték, és mennyei teaként, valamint az örök élet italaként emlegették. Ha megnézzük, milyen csodálatos hatással van ez az ital a szervezetünkre, talán nem is tűnnek túlzásnak ezek az elnevezések.
Baktériumok és mikroorganizmusok tökéletes keveréke



Thinkstock
Thinkstock

Az édeskés-savanykás ízű, enyhén szénsavas ital rengeteg értékes anyagot tartalmaz, többek között tejsavat, citromsavat, oxálsavat, almasavat, borkősavat és aminosavakat, emellett B- és C-vitamin, továbbá hasznos enzimek találhatók benne. A tea segít egyensúlyban tartani a belek pH-értékét, támogatja a fontos ásványi anyagok felszívódását a szervezetben. A benne lévő glükuronsav méregteleníti a májat, más hatóanyaga az ízületek működését segíti. Nem mellesleg pedig a kombucha tökéletes, de természetes energiaital.

Valódi, ezerarcú csodaszer

A kombuchát nem véletlenül nevezik az örök élet italának. Tökéletes mennyiségben és arányban tartalmazza a szervezet számára legfontosabb anyagokat, melyeknek köszönhetően szinte a szervezet minden egyes részére jó hatással van. Támogatja utóbbit a méregtelenítésben, és segíti az öngyógyító folyamatainak beindulását is. Renszeres fogyasztása helyreállítja az emésztőrendszer működését, melynek köszönhetően javul az étvágy - súlygyarapodástól azonban nem kell tartani, a kombucha ugyanis inkább a zsírszövetek lebontására ösztönzi a szervezetet azoknál, akik túlsúllyal rendelkeznek. Az emésztőrendszer helyreállítására a candida-gomba okozta betegségben szenvedők is bátran fogyaszthatják, a kombucha ugyanis lúgosít, ezáltal megfékezi a candida szaporodását.

Thinkstock
Thinkstock

A kombuchából készült tea fogyasztása sok betegség esetén is javasolt. Vérnyomásproblémákkal küszködőknek kifejezetten ajánlott, de a koleszterinszintet is helyreállítja. Erősíti az immunrendszert, és fokozza a szellemi, valamint a fizikai teljesítőképességet, így a stresszt is segít leküzdeni. Méregtelenítő hatása kiterjed a vese- és epekőre, oldja az ízületekben lerakódó húgysavat is.

Kopaszodás ellen is véd, erősíti a hajhagymákat, ösztönzi a működésüket, de olyannyira, hogy a kombucha hatására az ősz hajszálakat is képesek visszaszínezni. Mivel a kombuchából készült teában rengeteg Q-10 koenzim található, fogyasztásával csökkenthető a ráncok képződése, és lassítható az öregedés.




A világ leggusztustalanabb ételeihttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130313-gusztustalan-etelek-a-nagyvilagbol-es-magyaorszagrol.htmlTurmixdiéta: itt az új csodafogyókúra?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130312-turmix-dieta-a-dietetikus-lerantja-a-leplet-az-uj-csodafogyokurarol.htmlÍgy segít a fogyásban a barna zsírhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130307-az-emberek-szervezeteben-levo-barna-zsirszovet-segit-a-kaloriaegetesben.htmlEltorzult egy házaspár teste a rengeteg hamburgertőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130228-gyorsettermi-etelek-miatt-hizott-el-egy-par.htmlA legveszélyesebb fogyókúrás divathttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130305-a-cukorbetegek-halalos-fogyokuraja-az-inzulin-elhagyasa-eletveszelyes.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.