fashion week papucs flip-flop sérülés Nyár láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legkedveltebb nyári viselet a flip-flop papucs. A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy hosszú gyaloglásra és sportolásra nem alkalmas, mivel fájdalmas sérüléseket okozhat.


Thinkstock
Thinkstock

Az orvosok felvázoltak néhány problémát a viseletükkel kapcsolatban: mivel a lábujjak között csak egy pici pánt tartja a lábat, az emberek ösztönösen a lábujjukkal próbálják a lábukat a papucson tartani. Ez bizonyos izmok túlzott feszüléséhez vezet, ami dominóelvszerűen kihat a lábfej és a boka többi izmára, majd tovább a csípő és a hát izmaira, ízületeire.

Emellett az ilyen papucsok nem fedik egyáltalán a lábat, az járás közben védtelen a sérülések és baktériumokkal szemben. Sőt, maga a papucs is kellemetlenül kidörzsölheti a lábujjak közötti bőrt. Mindezek mellett a nyári napsütésben csúnyán le is éghet a lábfejünk, ami növeli a bőrrák kialakulásának a kockázatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.