Hajat tetováltatott fejére a bátor nagyi

paróka nagymama fejbőr kopasz haj bátorság tetoválás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ann McDonald, a hatvanéves, három unokával rendelkező nagymama megelégelte, hogy teljesen kihullott haját parókával helyettesítse, ezért elhatározta, hogy valami permanens megoldást keres a kopaszság ellen, és felkeresett egy tetoválószalont.

Az Edinburghban élő Ann McDonald a foltos hajhullás, más néven alopecia areata, valamint pajzsmirigyprobléma következtében három évvel ezelőtt teljesen elvesztette a haját. A nagymama megelégelte, hogy parókákkal és kalapokkal palástolja kopaszságát, ezért úgy döntött, hogy teljes fejbőrét befedő virágmintás tetoválást varrat a koponyájára.

Az óriási méretű tetoválás elkészítése összesen 12 órát vett igénybe, 720 angol fontba (kb. 250.000 forintba) került, és nem volt fájdalommentes, de Ann úgy érzi, hogy a tetoválás óta teljesen megváltozott az élete, egy pillanatra sem bánta meg, sőt boldogabbnak érzi magát, mint korábban bármikor.

Northfoto
Northfoto

"Szörnyen lehangolt és depressziós voltam, mikor elkezdett hullani a hajam, idővel teljesen kopasszá váltam, amitől nagyon visszataszítónak éreztem magam. Egész nap csak sírni lett volna kedvem, néha napokig ki sem keltem az ágyból" - emlékezett vissza Ann McDonald. "Nem akartam kopasz maradni, úgy éreztem, hogy kell valami, ami befedi a fejem. Sok száz parókám és kalapom volt, de nem éreztem azokat magaménak, ezért elhatároztam, hogy tetováltatni fogok."

Az elszánt nagymama az internetről keresett egy szép virágos mintát, és felkereste a közeli tetoválószalonokat, de három helyről is elutasító választ kapott, mert veszélyesnek tartották a koponya tetoválását. Végül aztán Ann ellátogatott Pete Gillespie és fia, Kevan tetoválóműhelyébe, akik 720 fontért igent mondtak a meglepő kérésre.

A tetoválást négyszer három óra alatt készítették el, és Ann elmondása szerint rendkívül fájdalmas volt, de teljes mértékben megérte a szenvedés. "Újra boldognak és kiegyensúlyozottnak érzem magam. A családom és a férjem is elfogadta a döntésemet, sőt nagyon is tetszik nekik a tetoválásom. Az utcán néhányan megmosolyognak, de a többség nagyon pozitívan áll a szokatlan látványhoz" - mondta Ann.

Katalin hercegnő akár kilenc hónapig is szenvedhet - Ikreket vár?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121205-csillapithatatlan-terhessegi-hanyastol-szenved-katalin-hercegno-amely-komoly-kezelest-igenyel.htmlEgy egyszerű nátha is végezhet velünk?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121205-egyre-inkabb-terjednek-a-szuperbakteriumok-amelyek-ellenallnak-az-antibiotikumoknak.htmlBudapesten gyógyul a brit musicalszínészhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121204-budapesten-hozatja-rendbe-a-fogait-jackie-clune-musicalszinesz.htmlHánytak a rajongók a Hobbit premierjénhttp://www.life.hu/gyogyulj/20121205-hanyas-rosszullet-es-migren-gyotorte-a-nezoket-a-hobbit-premierjan.html14 éven aluli kislányok százai állnak sorba szebb hüvelyérthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121203-tobb-szaz-14-even-aluli-lany-vegeztet-huvelyplasztikat-nagybritanniaban.htmlIlyen egy borzalmasan félresikerült fenékimplantátumhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121130-borzalmasan-felresikerult-a-fenekimplantatuma-egy-nonek-videon-lathato-hogy-megforditja.htmlTúlélhető a villámcsapás?http://www.life.hu/gyogyulj/20121128-tragedia-hatalmas-vihar-hogyan-lehet-tulelni-a-villamcsapast.htmlAnyjuk szeme láttára válnak felnőtt fiai újra gyerekkéhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121129-benjamin-button-kulonos-elete-valt-valosagga-a-clark-testverek-ritka.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.