Megszólalt a gyorsétterem: így készülnek a csirkefalatkák

Forrás: Thinkstock -
csirke McDonalds videó recept csirkebontás csirkenuggets gyorsétterem-lánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyorsétterem-lánc egy kanadai gyárban készült videóban végre megmutatta, pontosan mi van a csirke nuggetsben, amely miatt korábban több támadás is érte a céget.

Elege lett a McDonald's-nak a nuggets elkészítéséről terjedő, szerintük hamis hírekből és végre elárulta, pontosan mi van ezekben a termékekben. A gyorsétterem-lánc azután fedte fel a titkos receptet, hogy előzőleg egy sokkoló hír jelent meg, miszerint legkedveltebb termékük alapanyaga egy undorító rózsaszín massza, amelyben csirkebőr, ín és csontok is megtalálhatók.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A botrányos hírek után a Meki úgy döntött, tiszta vizet önt a pohárba. A videóból kiderül, hogy csak csirkemellet használnak a nuggetsnél. Külön emberek dolgoznak azon, hogy a csontról leszedjék a húst, amely ezután darálóba kerül, préselik, csirkebőrt kevernek hozzá, fűszerezik, formázzák, panírozzák, végül pedig szállítják üzleteikbe.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, idehaza a GVH pénzbírságot szabott ki a McDonald's-ra januárban, mert egyes csirketermékeknél nem pusztán tiszta színhúst, hanem csirkebőrt is használtak.
Így készül a McDonald's-os nuggets – nézd meg te is a videót!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.