Gerincét törte egy fiatal sportolónő Szocsiban

2014.02.16. 12:25

Az orosz hírügynökség jelentése szerint a 23 éves sportolót az esését követően azonnal kórházba szállították és megműtötték, írja az Origo.

Kis híján végzetes tragédia történt a női síakrobaták edzésén a szocsi téli olimpián. Marija Komisszarova ugyanis a tréningen rosszul esett és eltörte a gerincét.

A kórházban fekvő sérültnél Vlagyimir Putyin is látogatást tettForrás: AFP/Mikhail Klimentyev

A fiatal lány sérülése igen súlyos, a 12-es gerinccsigolyája eltörött és elmozdult – mondta Mirzali Samedov csapatorvos. Az orvosok úgy döntöttek, azonnal műteni kell, sérülésének természete miatt ugyanis nem volt szállítható állapotban. A hatórás beavatkozáson átesett Komisszarova az egyik legnépszerűbb sportolója szakágának.

 

Kapcsolódó cikkek
Türelemre kéri az embereket Schumacher menedzsere

Michael Schumacher menedzsere csütörtökön semmi konkrét információt nem közölt a versenyző állapotáról, csak megköszönte a család nevében az emberek aggódását és azt kérte, legyenek türelmesek, ha történik bármi fontos, azt közölni fogják - írja a focus.de nyomán a hvg.hu.

7+1 növény, amelyek meggyógyítják a szobád levegőjét!

A növények szerepe a Föld oxigénellátásában nem kérdés. Azt is tudjuk, hogy a növények a belső terek levegőjét is oxigén- és páradússá varázsolják, ám az is kiderült, hogy néhány növény a mérgező vegyi anyagokat is képes kiszűrni a lakások, irodák levegőjéből.

balesettéli olimpiasíakrobatikasportolóolimpikonsportolónőSzocsi 2014OroszországSzocsi