Kötelező lett a pneumococcus elleni védőoltás

Forrás: Thinkstock -
HPV pneumococcus rendelet agyhártyagyulladás védőoltás kötelező tüdőgyulladás csecsemő középfülgyulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kötelező oltási rend része lett a pneumococcus baktérium elleni oltás, amellyel középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás és agyhártyagyulladás előzhető meg.

A kötelező pneumococcus oltás a 2014. június 30. után megszülető csecsemőkre vonatkozik. A korábban világra jött babák és a már megkezdett, önkéntesen igénybe vehető, térítésmentes pneumococcus elleni védőoltásban részesült gyerekek oltását az eddigi rend szerint kell folytatni. A védőoltás három oltásból álló sorozatot jelent majd – írja az MTI.

Forrás: Thinkstock

A legújabb rendelet kitér arra is, hogy a méhnyakrák-megbetegedésért felelős humán papilloma vírus (HPV) elleni védőoltás kötelezően felajánlható lesz: a tizenkét éves lányok a házi gyermekorvos vagy az iskolaorvos által térítésmentes védőoltást kapnak. A rendelet ezen része szeptember 1-jén lép hatályba.

A 8 legdurvább szépészeti beavatkozáshttp://www.life.hu/drlife/20140331-elkepeszto-teruleteken-vallalnak-plasztikai-sebeszeti-beavatkozast-az-emberek.htmlEgy ránc itt, egy szarkaláb ott – hiába, mindenki öregszik. Ám vannak olyan emberek, akik mindezt nem hajlandók tudomásul venni és fiatalságuk megőrzésének érdekében bármit képesek megtenni. Kés alá fekszenek és a legmorbidabb beavatkozásoknak is alávetik magukat. Ezekből pedig bőven van választék. Íme, a Life.hu által összegyűjtött legextrémebb szépészeti műtétek listája.Dr. LifeVeszélyes függőséget okozhat az e-cigi?http://www.life.hu/drlife/20140328-veszelyes-fuggoseget-okozhat-az-e-cigi.htmlAz elektromos cigarettát a dohányzásról való leszokás elősegítő eszközeként tartják számon. Egy friss kutatás azonban rácáfol erre a hírre. A kutatás eredményei szerint ugyanis nemhogy nem segíti a függőségtől való megszabadulást, de ráadásul súlyosbítják a tizenévesek körében terjedő káros szenvedély hatásait. A fiatalok ugyanis nem állnak meg az e-ciginél, gyakran a hagyományos cigarettára is rákapnak mellette.Dr. Life--Súlyos műtétje volt Dusev-Janics Natasánakhttp://www.life.hu/drlife/20140327-dusev-janics-natasa-haromszoros-olimpiai-bajnok-sportolot-gerincservvel-operaltak-meg-most.htmlA háromszoros olimpiai bajnok sportolót gerincsérvvel operálták meg.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.