Öt természetes fogfehérítő módszer

Forrás: Thinkstock -
eper citrom fogfehérítés fogászat egészség szépség fogak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kávé, a tea, a dohányzás, sőt a csokoládé is nyomot hagyhat a fogon. Idővel eltűnik a fogsor üde színe és ragyogása, és még akkor is, ha egyébként egészségesek a fogaid, a sárgás, tompa látvány miatt nem tűnik annak.

A Life.hu olyan természetes, otthon is alkalmazható módszereket gyűjtött össze, amelyek nemcsak megelőzhetik a fogak elszíneződését, de a már kialakult problémán is tudnak segíteni.

Alma: nem véletlenül ajánlgatták sokáig az almát, mint olyan módszert, ami a fogmosást is helyettesítheti. A fogmosást ugyan ne blicceld el, de ha hófehér fogakra vágysz, akkor naponta rágcsálj el egy kicsit savanykásabb almát. Az almában található almasav ugyanis valóban fehérebbé varázsolja a fogakat.

Forrás: Thinkstock

Eper: a vitamindús, csábítóan édes és piros színű gyümölcsről kevesen tudják, hogy a fogak fehérítésére is alkalmas. Titka szintén savas hatásában rejlik (almasavat tartalmaz az eper is), plusz a bőrén található apró magvak finoman dörzsölik a fogak felszínét. Alkalmazása során egy kevés sütőport keverj el villával összetört eperhússal és óvatosan dörzsölgesd át vele a fogaid. Utána egy gyors fogmosás és kész is. Ismételd hetente többször.

Citrom: a citromlé savas hatásának köszönhetően szinte vakítóan fehérré változtatja fogaid. A sav azonban roncsolhat is, ezért hetente csak egyszer dörzsölgesd át a fogsorod negyedbe vágott citrommal. Utána alaposan öblögesd ki a szádat.

Narancshéj: a narancs héjának belső, puha fehér rétege természetes fogfehérítőként működik. Fogmosás előtt alaposan dörzsöld át vele a fogaid, ettől gyönyörűek lesznek, ha pedig az ínyedet is átdörzsölöd vele, akkor segítettél a szervezetednek a baktériumok elleni harcban is.

Forrás: Thinkstock

Szódabikarbóna: ha létezik olyan fogalompár, hogy gyengéd marás, akkor ezt biztosan a szódabikarbónára találták ki. Hetente egyszer fogmosás előtt a fogkefédre szórj egy kevés szódabikarbónát és alaposan dörzsöld át vele a fogak felszínét. Gyönyörűen eltünteti a barnás-sárgás foltokat, sőt a már kezdődő fogkövek nagy ellensége is a fillérekért kapható szódabikarbóna.

Végzetes feledékenység? Miért hagyod az autóban a gyereked?http://www.life.hu/drlife/20140723-autoban-hagyott-gyerekek-hogutat-kaphatnak.htmlHároméves kisgyereket szabadítottak ki tegnap a rendőrök Balatonfüreden egy parkoló autóból. A szülők nem voltak a közelben, a rendőröket egy járókelő értesítette.Dr. LifeOrigoGyógyít a macskadorombolás - Mégsem urbánus legenda?http://www.life.hu/drlife/20140714-a-macskadormbolas-pozitiv-egeszsegugyi-hatasai.htmlA macskatartók ezer okot ismernek, amiért rajonghatnak kedvenceikért. Mostantól azonban bővíthetik a listát néhány igazán nyomós érvvel. A macskadorombolás emberre gyakorolt pozitív egészségügyi hatása ugyanis nem városi legenda többé. A Life.hu is utánajárt az igazságnak.Dr. Life--Gyilkos baktériumokhttp://www.life.hu/drlife/20140624-botulizmus-husevo-bakterium-bakterium-altal-termelt-toxinok.htmlAlig néhány napja jelent meg cikkünk, amely a rajtunk-bennünk élő baktériumokkal foglalkozott. Kiderült, hogy körülbelül tízezer baktérium él együtt velünk, amelyek jó része barátságos viszonyban van a szervezettel. Sőt, bizonyos baktériumok jelenléte elengedhetetlen az emberi egészség fenntartása szempontjából. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.