Méregtelenítő, fiatalító, vértisztító csodaszer - Ismerd meg jobban az epret!

méregtelenítés fiatalítás eper egészség szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt az eperszezon, melyet nemcsak a gyümölcs isteni íze miatt érdemes kihasználni, hanem azért is, mert az eper kiváló méregtelenítő, fiatalító és vértisztító hatással bír.

Az eper valódi csodaszer, mely segít megőrizni az egészségedet és a szépségedet is. Többszáz évvel ezelőtt elsősorban gyógynövényként tartották számon, és csak a 14. századtól lett a gasztronómiában is kedvelt gyümölcs.

Thinkstock
Thinkstock

Az ízletes, piros eper rengeteg antioxidánst tartalmaz, rendszeres fogyasztásával csökkentheted a szervezetedben lévő káros, többek között az öregedésért is felelős szabadgyökök számát. C-vitamin is van a gyümölcsben bőven: több, mint a narancsban vagy a citromban. E-vitamint és bőséggel tartalmaz, ami a C-vitaminnal együtt kiváló vértisztító hatást kölcsönöz a gyümölcsnek. Az eper ezenkívül tele van B2-, B5-, B6- és K-vitaminnal is, melyek erősítik az immunrendszert.

Rákmegelőző élelmiszerként is számontartják

További jótékony hatása, hogy csökkenti a szívbetegségek, a kötőszöveti gyulladások, az agyérelmeszedés és a rák kialakulásának kockázatát. Magas rost- és víztartalma miatt hamar eltelíti a gyomrot, vagyis gyorsan és hosszú időre csökkenti az étvágyat, ami miatt diétákhoz is kiváló.

A tavaszi méregtelenítésekhez szinte kötelező, mivel különleges sóoldó tulajdonságának köszönhetően beindítja a szervezet természetes méregtelenítő mechanizmusát. Frissen nagyszerű fiatalító arcpakolásként is használhatod, mivel hatóanyagai erősítik a bőr kötőszöveteit, ezáltal kisimítják a ráncokat. Az eper nagyon hamar, már néhány napon belül megromlik, ezért turmixolva krémként, vagy szemenként is érdemes belőle több adaggal lefagyasztani, így az eper jótékony hatását szezonon kívül is élvezheted.

Fiatalodj nassolással, 70 forintból naponta!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110502-fiatalodj-nassolassal-70-forintbol-naponta.htmlEzeket edd, ha rossz a kedved! - A leghatékonyabb hangulatjavítókhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110502-ezeket-edd-ha-rossz-a-kedved-a-7-leghatekonyabb.htmlÍgy küzdd le az allergiát! - Hatékony megoldások otthonrahttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110429-igy-kuzdd-le-az-allergiat-hatekony-megoldasok-otthonra.html4 növénygyilkos hiba, amiről nem is gondolnád, hogy árthttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110429-4-novenygyilkos-hiba-amirol-nem-is-gondolnad-hogy-art.htmlÍgy lehetsz gazdag egyetlen trükkel! - Spórolnod sem kellhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110427-igy-lehetsz-gazdag-egyetlen-trukkel-sporolnod-sem-kell.html5 különleges, de gyors húsvéti recept - Ha unod az egyszerű főtt sonkáthttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110418-5-kulonleges-de-gyors-husveti-recept-ha-unod-az.htmlSzínpompás, egyedi tojások saját kezűleg, fillérekből - A legszebb dekorációkhttp://www.life.hu/hazitunder/csinaldmagad/20110418-szinpompas-egyedi-tojasok-sajat-kezuleg-fillerekbol-a-legszebb-dekoraciok.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.