Szeresd a terhességi csíkokat! Instagram-kampány indult a striákért

női test terhességi csík kampány fotó terhesség nők stria Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevés olyan nő létezik, akinek be kell mutatni a striákat, a bőrt behálózó, bosszantó kis hegeket, amelyek akkor szaporodnak el, amikor a bőr hirtelen megnyúlik. Néhány napja azonban Instagram-kampány indult a striák mellett. Mert egy nő a csíkjaival is szép.

Két amerikai édesanya indította el az Instagramon azt az oldalt, amely a női test szépségére hívja fel a figyelmet - egészen új módon. A nők többsége találkozott már a striákkal, amelyek a férfiak életét is megkeserítik - igaz, teljesen más okokból. Amíg a nőknél többnyire a hirtelen hízás, fogyás, növekedés vagy a terhesség miatt alakul ki, addig a férfiaknál a hirtelen megnövelt izmok tehetők felelőssé. Mindkét nemre igaz, hogy ilyenkor a bőr nem bírja követni a test változását, így hegek alakulnak ki. Legkritikusabb pontok a comb, a has, a csípő, a mell és a fenék. A két édesanya azt szeretné, ha a nők elfogadnák a testüket, a csíkokkal együtt, mert minden női test megismételhetetlen, gyönyörű és különleges - és nem sok köze van a modellek és photoshopolt színésznők tökéletességéhez. Azok a nők, akik beküldik a fotóikat nemcsak a képeket osztják meg a világgal, hanem a történetüket is. A lényeg: szeresd a striákat, szeresd a tested, szeresd önmagadat!

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ő például két évvel ezelőtt egy kislánynak adott életet. Szereti a terhességi csíkjait, mert azt mutatja, hogy az élet gyönyörű.

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ez a kétgyermekes anyuka azt meséli, hogy az édesanyjának, a nagynéniknek és a nagymamájának is hasonló csíkok díszítették a testét. Ezek szerinte az erő és az életigenlés jelei.

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ez a háromgyerekes édesanya megtanulta szeretni a testét és vele együtt a csíkjait.

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ennek a 22 éves lánynak 12 éves korában jelentek meg a bőrén a striák. Mivel soha nem volt túlsúlyos, világossá vált számára, hogy bárkinél kialakulhatnak ezek a csíkok korra vagy súlyra való tekintet nélkül, így elfogadta és szereti őket.

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ezt tedd, ha mégis zavarnak a striák

A striákat még a terhesség során megfelelő krémek segítségével némiképp elkerülheted, a kebleket jól tartó melltartók is hasznosak lehetnek, de a has kinyúlt bőrével már nem sokat lehet házi praktikák segítségével kezdeni. Az idő lehet segítségedre, hiszen ahogy szülés után visszaalakulsz, úgy a bőr is összehúzódik kissé. Lézeres kezeléssel enyhíthető az elváltozás, de enyhébb esetekben a kozmetikumok használata is látható eredménnyel bír. Itt fontos megemlítenünk, hogy nem minden férfi ragaszkodik a feszes, lapos has látványához, a nőiesen gömbölyő női has, mely őrzi a gyermekáldás nyomait, ugyanolyan vonzó lehet. Hogyan maradj nő terhesség után? - A teljes cikket itt olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.