szexuális erőszak ELTE gólyatábor család Törd meg a csendet! áldozatvédelem áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány napja adtunk hírt arról, hogy újabb lány vallotta be: őt is megerőszakolták egy gólyatáborban. Most a Borsnak megszólaltak annak a biztonsági cégnek az őrei, akik az eset idején szolgálatot láttak el az ELTE jogi karának gyöngyösi gólyatáborában, és akikről Mira pozitívan nyilatkozott.

Az Index interjúja szerint nagyobb megértést és együttérzést tapasztalt az áldozat a biztonsági cég kigyúrt munkatársai részéről, mint a tábor lakóinál. Az őrök az eset után figyelemmel kísérték a lány mozgását, és úgy helyezkedtek, hogy a szükség esetén meg tudják védeni.

A Borsnak mondták el az őrök, hogy őket is "meghívták" az erőszak utáni napon a szembesítsére, amikor Mira azonosította támadóját. A lány szemmel láthatóan zaklatott volt és kiborult, sírt, a támadó flegmán viselkedett.

Forrás: Thinkstock

"Mi elsősorban az esti bulik biztosítását végeztük. Annyit hallottunk, hogy az egyik lányról valaki lehúzta a nadrágját és felette térdelve elővette a péniszét " elevenítette fel a történteket Vandrócki Viktor és Kovács Tamás a Borsnak.

"A srác végig azt hajtogatta, hogy ő csak nyomult, nem is nagyon értette, mi baj van ezzel. Amikor Mira elsírta magát, én kísértem ki a szobából. Próbáltam nyugtatni, vigasztalni, megkérdeztem, akar-e feljelentést tenni. Nem akart." – mondja Tamás. A biztonsági őrök csodálkoztak, hogy Mira nem tett feljelentést, de az is fejtörésre adott okot, ahogy a támadó elhagyta a tábort, szemmel láthatóan ügyelt arra, ne tűnjön úgy a dolog, hogy őt éppen eltávolítják a táborból, valamint a táborra befizetett összeget is visza akarta ígényelni.

A Life.hu több cikében is hangsúlyozta, hogy kiáll a szexuális bántalmazást elszenvedett lányok, nők mellett. Lapunk sztárszerzője, Takács Nóra az oldal teljes támogatásával felhívást is közzétett, amelyben kéri, jelentkezzenek mindazok, akik hasonló támadást szenvedtek el, és történetüket mások segítésére hajlandóak megosztani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.