Szívinfarktussal vitték kórházba Hajdú B. Istvánt

Forrás: [origo] -
futball szívderítő Hajdú B. István sportriporter szívinfarktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Futballozás közben kapott szívinfarktust a népszerű sportriporter.  Megoperálták és azóta már jobban van.

Hajdú B. István a Budafoki úti csarnokban futballozott a barátaival, amikor érezte, hogy elfogyott a levegője - tudta meg a Bors.

Forrás: MTI/Földi Imre

"Kimentem a folyosóra, hideget, meleget éreztem, mellkasi fájdalom gyötört, majd le kellett feküdnöm a padlóra. A riadóztatott mentők idejében érkeztek, és tőlük tudtam meg, hogy a vérnyomásom 210 fölé szaladt, és épp szívinfarktussal visznek be a Budai Irgalmasrendi Kórházba. Azonnal megműtöttek, a beavatkozás harminc percig tartott" - mesélte a tévés, és hozzátette, a kardiológus az egyik érből egy vérrögöt távolított el, amelyet később meg is mutatott neki.

"Az lehetett a gond, hogy elég régen futballoztam, és a szívem erre rosszul reagált" - tette hozzá Hajdú B., aki a körülményekhez képest jól van. Egyelőre az intenzív osztály őrzőjében fekszik, és várhatóan ma vagy hétfőn kerül át egy másik osztályra, de azt egyelőre nem tudja, mikor bocsátják haza.

Műtét után mivel tudom támogatni a szívemet?

Hogyan vigyázhatunk jobban a szeretteinkre című cikkünkben több tanácsot is adtunk, miként óvhatjuk meg családtagjaink egészségét. Itt pedig arról olvashatsz, hogy mit tegyünk, ha már sor került a beavatkozásra. További információkat pedig a Szívderítő oldalán találsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.