Műtét után mivel tudom támogatni a szívemet?

Forrás: Thinkstock -
szívizom szívderítő szívműtét egészség kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogyan vigyázhatunk jobban a szeretteinkre című cikkünkben több tanácsot is adtunk, miként óvhatjuk meg családtagjaink egészségét. A felsoroltakon kívül azonban az is fontos, hogy arra biztassuk őket, ne dőljenek hátra, ha még tart a betegségük!

Legutóbb bemutattunk egy történetet, ahol olvasónk tévénézés közben vette észre, hogy a párjának félrever a szíve. Most pedig egy olyan lányról számolunk be, aki szívbeteg édesanyján szeretne segíteni azzal, hogy ráveszi, csatlakozzon a Szívderítő.hu oldalhoz.

Az anyuka azt a feltételt szabta, hogy ha időben és jó választ kap egy kérdésére, követni kezdi majd az oldalt. Mostanra a kérdés és a válasz is megérkezett, és reméljük, ezzel sikerült teljesíteni a feladatot, és segíteni a gyógyulásban.

Forrás: Thinkstock

A Szívderítő oldalára is érkezett kérdés:

"A meggyengült szívizom erősödését mivel lehet támogatni?"

A Szívderítő szakértője, dr.Tóth Attila tanácsadó válaszolt a felmerülő kérdésre:

"Első körben gyógyszerekkel. Ez több gyógyszerből álló kombinációt jelent. Megfelelően beállított kezelés mellett nagyon sokat tud javulni a szívfunkció. Van olyan speciális szívizomerősítő gyógyszerkúra, ami kórházban adható és kardiológus javaslatára végzik. Ha nem vezet eredményre, akkor eszközös kezelés is létezik: például speciális szinkronizáló pacemaker, ami összehangolja a gyenge szív mozgását. Azonban ha koszorúérbetegség miatt gyengült a szívizom, akkor katéterezéssel vagy szívműtéttel lehet helyreállítani a vérellátást."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.