Neked is van már chat-nyakad? Így megy tönkre a gerinced, ha a mobilod felett görnyedsz

Forrás: Thinkstock -
nyak mobil testtartás gerinc chat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mobilunk feletti órákon át tartó roskadás akár 27 kilogrammnyi súlynak megfelelő nyomással terhelheti a nyakunkat – derítették ki a New York-i Gerinc Sebészeti és Rehabilitációs Központ kutatói.

A folyamatos rossz testtartásnak szinte mindenki ismeri már a következményét, a hátfájást. Azonban a kutatók kimutatták, hogy az olyan embereknél, akik körülbelül 60 fokban megdöntött fejjel vizslatják a mobiljukat, nem csak ez a probléma léphet fel. Többek között súlygyarapodást, székrekedést, gyomorégést, migrént és légzőszervi megbetegedéseket is okozhat – számol be a Daily Mail.

Forrás: Thinkstock

Ez mégsem minden, hiszen arra is felnyitották a nagyérdemű szemét, hogy a mentális egészségre is hatással van, ha folyton a telefonunkat nyomkodjuk, tweetelünk vagy e-mailezünk, ugyanis depresszióssá, ingerültté tehet minket, illetve akár a libidót is csökkentheti.

A beszélgetés halála

Ez a címe annak a tanulságos és figyelemfelhívó fotósorozatnak, amely a telefonjukat folyton babráló embereket örökítette meg. IDEkattintva tudod megnézni!

Mik a helyes testtartás alappillérei?
1. Egyenes hát, de nem megfeszített.
2. Párhuzamos lábak a csípőcsont szélességében.
3. Vállak leengedve, lapockák hátrahúzva.
4. És fel a fejjel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.