Miért híznak el a nők a terhesség alatt?

Forrás: Thinkstock -
betegség hízás egészség várandósság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha te is ádáz küzdelmet folytatsz azért, hogy terhesség előtti testsúlyodat visszaszerezd, lehet vigasztaló a gondolat, hogy egy tanulmány szerint a fiatal anyukák 75% ugyanezzel a problémával küzd.

A University of Chicago és Houston Methodist Hospital tette közzé azt a tanulmányt, amelyben 774 anyuka adatait elemezték. Kiderült, hogy azoknak az édesanyáknak a kétharmada is súlyproblémákkal küzd - még egy évvel a szülés után is, akik egyébként a várandósságot megelőzően normál testsúlyúak voltak.

Forrás: Thinkstock

A kutatás a kifejezetten alacsony jövedelmű nőkre fókuszált és hangsúlyozta, az anyagi gondok megnehezítik a nőknek, hogy igénybe vegyék azokat a szolgáltatásokat, amelyek segítenék ideális testsúlyuk visszaszerzését. A felismerés mentén azt javasolják, hogy a kismamák és orvosaik már a várandósság kezdetén dolgozzanak ki egy olyan tervet, amely segít egészséges keretek között tartani a várandós nők testsúlyát és ez a terv minimum a kicsi egyéves koráig tartsa keretek között a kismama étrendjét, életmódját.

Dr. Timothy Hickman, a tanulmány társszerzője arra hívja fel a nőgyógyászok figyelmét, hogy ne elégedjenek meg a szülés utáni egyszeri hathetes vizsgálattal, hanem legalább egy éven keresztül kísérjék figyelemmel a szülésen átesett nők egészségi állapotának, és testsúlyának alakulását. Szerinte ugyanis nem igaz a mítosz, mely szerint azért hízik el a kismama, mert kettő helyett eszik. A kutatók szerint a plusz testsúly a nem megfelelő étrend (nem sok, hanem rossz), illetve a mozgáshiány miatt alakul ki és marad makacsul.

Intim higiéniával a felfázás ellenhttp://www.life.hu/drlife/20141110-intim-terulet-kulonleges-apolasa.htmlA női nemi szervek különleges ápolást igényelnek, főleg akkor, ha hajlamos vagy a fertőzésekre. A baktériumokat viszont nem is olyan könnyű elkerülni: megmutatjuk, hogyan tarthatod távol őket hatékonyan!Dr. Life--Homeopátia - te milyen karakter vagy?http://www.life.hu/drlife/20141113-a-homeopati-holisztikus-modon-szemleli-az-embert-es-a-pszichologiaban-is-szerepe-van.htmlAgyunkban 10 trillió idegsejt vezérli gondolatainkat, érzelmeinket, érzékeinket. Az egyes sejtek, sejtcsoportok szerepe különböző, de egymástól függő és szinergikus komplex egységet alkotnak, melynek rendszerét szinte lehetetlen megérteni. A homeopátia, mely a testet és a lelket egységként látja és kezeli, módszerében nagy hangsúlyt fektet a lélek, a lelki tünetek megismerésére.Dr. Life--HPV - te tudod, melyik a gyilkos típus?http://www.life.hu/drlife/20141201-hpv-okai-tunetek-formai-variaciok.htmlA méhnyakrák az egyik vezető halálok a nőknél, pedig ennek nem kellene így lennie. Legfőbb kiváltó oka a magas kockázatú human papilloma vírus, amiről tudjuk, hogyan terjed, milyen típusai vannak és hogyan lehet megelőzni a megfertőződést.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.