fejfájás betegség álmatlanság nyugtató szívprobléma egészség erotika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mielőtt kidobnád a gyógyszeres dobozod, azért fontos elmondanunk, hogy ez a cikk a megelőzésről szól, vagyis az orvosod által felírt és az egészséged szempontjából nélkülözhetetlen gyógyszert ki ne kukázd miattunk. Ám tény, hogy nagyon sok betegség megelőzhető, vagy panaszok enyhíthetők csupán a szex segítségével.

A szex előtt (már a gondolat hatására), közben és után az idegrendszer harci lázban ég. Rendkívül magas hőfokon pörög, miközben a szervezet endorfint és oxitocint termel. Az endorfin apró fehérjemolekula, melynek feladata a fájdalomérzet csökkentése, valamint boldogságérzetet is okoz. Az oxitocin szintén boldogságot hoz, közben csökkenti a feszültséget, lazít, oldja a félelmeket és elősegíti az orgazmust. Kellő mennyiségű oxitocin nélkül nem érhetsz a csúcsra, ám minél jobban belelendülsz a szexbe, annál nagyobb mennyiséget termel a szervezet, vagyis érdemes gyakori és hosszú szexre törekedni.

Forrás: Thinkstock

A gyönyörért az oxitocin, a szex utáni ellazult, "kielégült", elégedett, boldog állapotért az oxitocin és az endorfin együttes hatása felel.

A szex okozta fantasztikus érzések mellett azonban vannak kellemes mellékhatásai is az erotikának. Ezek közül a három legkézzelfoghatóbbat emeltük ki. E háromnál (ha nem orvos rendelte) valóban elhanyagolható a gyógyszeres terápia.

Álmatlanság ellen

Ez a gyógyszer simán elhanyagolható, ha enyhe álmatlanságról van szó, és csupán átmeneti probléma, hogy nem jön álom a szemedre. A jó szex ugyanis altat. És nemcsak azért, mert fizikailag jólesően kimerül a szervezeted, de azért is, mert a szex alatt felszabaduló hormonok nyugtató, lazító hatása segíti a problémamentes elalvást.

Felejtsd el a fejfájást!

Nyugi, nem az évek óta vissza-visszatérő csillapíthatatlannak tűnő migrénes fejgörcsről van szó, azt bármennyire szeretnéd, nem fogja egycsapásra orvosolni a legfantasztikusabb szexmenet sem. Az más kérdés, hogy a rendszeres és kiegyensúlyozott szexuális élet már hatással lehet akut problémákra is. Az viszont tiszta lelkiismerettel javasoljuk, hogy a napi feszültség vagy kimerültség következtében fellépő fejfájásod ellen nyugodtan vesd be az erotikát. Olyan ez, mint az izomláz ellen a mozgás... vagyis ahelyett, hogy fejfájásra hivatkozva begubóznál, hagyd magad elcsábítani. Persze akkor igazi a hatása, ha a párod a finom nyak- és vállmasszázst sem hagyja ki. A nyak, a vállgödör csókolgatása gyorsítja a hatást.

Forrás: Thinkstock

Nyugtató helyett

Egy stresszes nap végén eszedbe ne jusson gyógyszer után nyúlni. Nem csak azért, mert a rendszeresen szedett nyugtatókhoz egy idő után alkalmazkodik a szervezet és egyre nagyobb dózist kell majd betolni a kívánt hatás miatt, de azért se válaszd ezt a megoldást, mert a szex sokkal élvezetesebb, több területen egyszerre fejti ki jótékony hatását, vagyis komplexebb megoldást kínál a lazulásra a közönséges nyugtatóknál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.