Füstölő sztárok: akikről nem gondolnád, hogy dohányoznak

Einstein cigaretta betegségek színészek dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Színészek, énekesek, tudósok, művészek: mi az egyik közös bennük? Munkájukból, társaságukból, életvitelükből kifolyólag a legtöbbjük dohányzik. Összegyűjtöttünk négy olyan sztárt, akikről ezt nem feltétlenül gondolnád.

Keira Knightley

Valószínűleg Keira olykor túlzott soványságának a dohányzás az egyik oka. A színésznő nem rejti véka alá, hogy láncdohányos. Az Empire Magazin által minden idők legszexisebb filmsztárjának választott színésznő idén májusban adott életet gyermekének, reméljük azóta kislánya kedvéért már jóval kevesebbszer gyújt rá.

Forrás: AFP/Mark Ralston

Shannen Doherty

A színésznőről a napokban derült ki, hogy mellrákja van. A Beverly Hills 90210-ben Brenda szerepét játszó Shannen „füstölő ártatlansága” talán a sorozattal együtt ért véget (vagy már korábban), ugyanis ő is hosszú ideje gyarapítja a dohányosok táborát.

Forrás: AFP/Brad Barket

Adele

A híres, gyönyörű hangú énekesnőnek rapszodikus a dohányzással való kapcsolata: debütálása előtt láncdohányos volt, ami több egészségügyi problémát okozott számára. Gégegyulladását (amelyet a környezetében páran ráknak állítottak be) is a tüdőropiknak köszönheti.

Egyes források szerint a terhessége alatt sem mindig mellőzte káros szenvedélyét.

Forrás: Instagram/adele

„Ha nem lennék énekes, még mindig 25 szál cigit szívnék el naponta. A dohányzás a legkedvencebb elfoglaltságom a világon” – mondta Adele egy korábbi interjújában.

Elijah Wood

Forrás: AFP/Jason Merritt

A szív- és érrendszeri betegségek nagy része bizonyítottan a dohányzás miatt alakul ki – akár már napi 10-12 szál elszívásával növekedhet a kockázat. Nő az esély a cukorbetegségre, ráadásul a fogamzásra és a terhességre is rossz hatással lehet. A dohányzás abbahagyása után öt évvel az említett kockázatok csökkennek, újabb eltelt öt év után pedig nem mutatható ki számottevő egészségi különbség a között, aki leszokott, és a között, aki azelőtt egyáltalán nem dohányzott.

Lassan, de biztosan hozzátett a halálukhoz

A híres énekes, Frank Sinatra élete során nem csak bipoláris zavaros, de láncdohányos is volt, 82 évesen halt meg, egy szívroham végzett vele. A heves vérmérsékletű spanyol művész, Pablo Picasso falta az életet, a gyengébbik nem csábítása és művei készítése közben arra is jutott ideje, hogy jó néhány doboz cigarettát is elszívjon. 92 évesen, a halála előtt így szólt egy barátjának az utolsó vacsoráján: ”Igyál velem az egészségemre, mert ezután nem iszom többé.” Albert Einstein 76 évesen álmában, aorta aneurizma miatt halt meg, amiben közrejátszhatott, hogy szintén nem füstmentesen élte napjait.

Forrás: Thinkstock

6 elképesztő változás, ami rád vár, ha leteszed a cigit!

Elgondolkoztál már azon, milyen hatással van a dohányzás például a hajadra, a bőrödre, a fogaidra? Ha leteszed a bagót, egyes elváltozások viszonylag hamar helyreállnak, eltűnnek. ITT leírtunk néhány meggyőző példát, amiért megéri tisztán élni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.