Sztómazsákkal sétál a kifutón a Crohn-betegséggel küzdő nő

Forrás: Twitter/azminaverjee -
betegség modell sztómazsák kifutó Azmina Verjee
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tabukat döntöget Azmina Verjee. A negyvenéves, Crohn-betegséggel küzdő nő felállt a kifutóra, hogy megmutassa, a test úgy is lehet szép, ha nem tökéletes.

Bátran megmutatja sztómazsákját akár a kifutón is a negyvenéves Azmina. Betegsége miatt a hasán, egy kivezető nyíláson keresztül a testére rögzített zsákba üríti a bélsarat, mint ahogy a Crohn-betegséggel küzdők nagy része.

"A testünknek nem kell tökéletesnek lennie. Az embereknek csak körülbelül egy százaléka néz ki úgy, mint a magazinok borítóján a modellek" - vallja. Azmina rákkutatóként dolgozik, 14 évesen diagnosztizálták nála a betegséget. Borzalmas hasfájása, véres széklete, szájsebei voltak, szinte állandóan vécére járt.

Forrás: Twitter/azminaverjee

A szépség diadala a szégyen felett

Tavasszal egy 23 éves nő, Bethany Townsend fedte fel csábos testét, nem olyan rég pedig egy 33 éves testépítő férfi, Blake Beckford őrjítően szexi testére figyelt fel a világ. Mindketten fiatalok és gyönyörűek. Egyetlen szépségtapasz van csupán a történetben: egy sztómazsák a hasukon, amely a széklet felfogására szolgál. Náluk ugyanis így történik az ürítés. Ilyen az élet sztómazsákkal.

12 évvel később szerelték rá a sztómazsákot, ami számára nem egy rejtegetni való kolonc volt, hanem "valami egészen új". Nagyon boldog volt, hogy végre visszakapta rendes életét a zsáknak köszönhetően, és nem voltak állandó fájdalmai. Azóta már megszokta, hogy állandóan rajta van, teste részévé vált.

Tavaly részt vett egy divatbemutatón, amelyen a modellek egytől egyig valamilyen betegségben szenvedtek.

"Ha bárki rákérdez, mi az a zacskó a testemen, mesélek neki a Crohn-betegségről. Eddig semmilyen negatív megjegyzést nem kaptam, szerencsére" - nyilatkozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.