A Grease premierje előtt négy nappal jelentett beteget Gesztesi Károly

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
színész Gesztesi Károly Grease beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A darab producere arról beszél, a színész látásproblémákkal küzd, és amíg nem javul az állapota, más helyettesíti őt. 

Ahogy a Karinthy Színház Csalogány családjában, a Grease-ben is helyettesíteni kell Gesztesi Károlyt, aki premier előtt négy nappal jelentett beteget. Horváth Csaba, a darab producere - aki korábban azt nyilatkozta, hogy tökéletesen megbízik a színészben - azt közölte a Borssal, hogy a színész szivárványhártya-gyulladást kapott, amelynek következtében romlott a látása. "Vince Fontaine szerepe in­tenzív jelenlétet és sok mozgást igényel a színpadon, ezért a premiert ilyen egészségi állapotban sajnos nem tudja elvállalni. Mindannyian jobbulást kívánunk neki és mihamarabbi gyógyulást!" – nyilatkozta.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

"Hétfőn tudtam meg, hogy Karcsi beteg, s mivel a barátomról van szó és egy kiemelt produkcióról, természetesen beugrom helyette. Jelenleg a saját, one man show-mat csinálom, ez életem darabja, úgyhogy köszönöm, hogy onnan elengedtek. Iszonyú nehéz a két produkció között szétszakadni, de a Grease al­kotói felajánlották, hogy amint Karcsi meggyógyul, akkor kettős szereposztásban játszunk tovább a musicalben" - mondta el Hujber Ferenc a napilapnak.

A Bors pedig arról kérdezte a színészt, hogy nem tart-e attól, hogy a közönsége azt gondolja, az alkoholfogyasztás áll a darabok lemondása mögött.

"Mindenkinek a magánügye, hogy mikor mennyit iszik. Az alkohol jó dolog, de mindig tudni kell a mértéket. Nagyon szeretem néha meginni a pálinkát, néha a bort, néha a sört, de a munkámat maximálisan ellátom. Szemklinikára járok. Napok óta egyfolytában ka­pom az injekciót a bal szemembe, ami tiszta vér. Egy kivételével minden munkát lemondtam, a Grease-t leginkább azért, mert miközben Vastag Csabiék az előadás során lent sétálgatnak a színpadon, nekem lépcsőkön kell felettük ugrálnom, és nem tudok, mert a szemproblémám miatt kiesik egy fél tér. Annak idején a Nemzeti Színházban volt már ilyen betegségem, akkor is főszerepet kellett játszani. Az orvosok azt mondják, hogy két-három hét alatt felépülök" - nyilatkozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.