Egy egész üveg vodkát hajtott fel szilveszterkor a 16 éves lány is

Forrás: Thinkstock -
mentők szilveszter vodka riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Országszerte 3402, ebből csak a fővárosban 1173 riasztást kaptak a mentők a mostani szilveszteren - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője pénteken az MTI-vel.

Győrfi Pál közleménye szerint szilveszterkor az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, ekkor Budapesten csaknem 300 segélyhívás érkezett. A mentőket országszerte 10 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották. Jellemzően könnyebb égési sérüléseket kellett ellátni, de Heves megyében egy férfi súlyos, roncsolt kézsérülést szenvedett egy petárdától - tette hozzá. "A közlekedési balesetek, verekedések mellett sok részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló fiatalt kellett kórházba vinni, köztük 74 kiskorú (18 év alatti) gyermeket is" - írta a szóvivő.
Győrfi Pál az M1 aktuális csatornán elmondta: mintegy 200 embert kellett elszállítani közterületekről. A fiatalok között volt egy 16 éves lány is, aki egy egész üveg vodkát hajtott fel - mondta példaként.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A szóvivő az M1 műsorában kitért arra is, hogy az elmúlt évben országszerte bővült a mentőállomás-hálózat. Ugyanakkor Győrfi Pál megjegyezte: ez egy olyan program, amely soha nem fog véget érni. Számos mentőállomás vár még felújításra, több mentőautót kell lecserélni a jövőben. Utóbbi kapcsán viszont kiemelte, hogy 80 új mentőautó beszerzése már folyamatban van, remélhetőleg minél előbb szolgálatba állítják azokat.

Meglepő! A magyar egyetemisták kövérebbek, mint hittükhttp://www.life.hu/drlife/20151230-felmeres-keszult-a-magyar-egyetemistakrol-koverebbek-mint-gondoltuk.htmlSúlyproblémákkal küzd a magyar egyetemisták jelentős része - derült ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) felméréséből. Dr. LifeThinkstock4 dolog, amivel minden körömrágó tisztában vanhttp://www.life.hu/drlife/20151230-a-koromragas-csunyan-nez-ki-megis-csinaljuk-ezek-az-okai.html"Ne rágd a körmöd!" - szinte nincs olyan ember, aki nem kapta volna meg a hozzátartozóitól ezt a mondatot. Hiába nem szép látvány, kockázattal is jár, de mégis csináljuk. Dr. Life--Rosszabbul van, mint gondolták! Komoly egészségügyi gondokkal küzd Rob Kardashianhttp://www.life.hu/drlife/20151231-rob-kardashian-valosagshow-sztar-cukorbetegsege-mellett-a-vesejevel-es-a-hasnyalmirigyevel-is-gond.htmlSajnos úgy tűnik, nem csupán a cukorbetegsége jelenti az egyetlen problémát Kim Kardashian öccsénél: a nemrég kórházba került valóságshow-sztárnál további súlyos egészségügyi gondokat is megállapítottak. Dr. Life--A mentális betegség, ami időzített bombaként uralja az elménket: szorongáshttp://www.life.hu/drlife/20151230-szorongas-sokszor-kezeletlenul-marad-igy-befolyasolja-mindennapjainkat-es-veszelyt-jelent.htmlA Washington Post adata alapján 2015-ben az Egyesült Államokban közel 950 embert ért halálos lövés rendőri intézkedés során, közülük 32 fekete volt, és fegyvertelen. A szorongás mostanra globális problémát jelent a mentális betegségek között, ennek kezdetét látva „Amerika legveszélyesebb embere” egykor egyedi módot gondolt ki a betegség kezelésére. Dr. Life--Nem műtik meg a rákbeteg Galkó Balázsthttp://www.life.hu/drlife/20151231-galko-balazs-szineszt-gegerakkal-kezelik-az-onkologian-egyelore-nem-kell-muteni.htmlGyógykezelése miatt eltiltották a beszédtől a gége- és szájüregi rákkal diagnosztizált színészt, akinek hangulata a körülményekhez képest jó, és örömmel, mosolyogva fogadja az őt biztató és felépülésének szóló jókívánságokat. Dr. Life--Baleset érte Tilláthttp://www.life.hu/drlife/20151229-baleset-erte-tillat-megserult-a-csukloja.htmlA műsorvezetőnek kórházba kellett mennie. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.