Miben különbözik a demencia és az Alzheimer?

betegség demencia egészség Alzheimer-kór AH2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legrettegettebb időskori betegség az Alzheimer-kór. Egyesek családjuk révén, mások csak hallomásból ismerik. Megkérdeztük az utca emberét, hogy ismeri-e a betegséget, és tudja-e, hogy miben különbözik a demenciától.

Mi a valódi különbség a demencia és az Alzheimer-kór között?

A demencia szellemi hanyatlás, amelynek többféle kiváltó oka lehet - sokszor tévesen össze is keverjük az Alzheimer-kórral. A demencia az időskor velejárója, ám ha komoly szellemi elváltozásokról van szó, abban az esetben már feltételezhető, hogy az érintett az Alzheimer-kór első tüneteit produkálja. Némely, demenciát okozó betegség kezelhető, ám a kimutatások szerint az esetek 70 százaléka az Alzheimer-kórral hozható összefüggésbe.

!

Te is segítenéd a demenciakutatást? Ezzel a mobiljátékkal megteheted!

Támogatott tartalom

Egyre csak butulsz, és észre sem veszed – Alzheimer, a rettegett emlékfalóhttp://www.life.hu/drlife/20160603-alzheimer-kor-a-rettegett-betegseg-sulyos-visszafordithatatlan-tunetekkel-jar.htmlTétlenül végignézni, ahogy a szerettünk leépül? Szörnyű és idegtépő helyzet, hiszen még segítséget sem tudunk nyújtani neki. A rettegett betegség nem válogat kor vagy nem szerint, sőt egyre több érintett van a világon, aki időskorának nagy részét úgy tölti, hogy egyáltalán nem emlékszik a fiatal éveire. Dr. Life--5+1 meglepő ok, amiért antidepresszánsokra lehet szükségünk http://www.life.hu/drlife/20160603-antidepresszansokra-nem-csak-depresszio-eseten-van-szuksegunk.htmlEgy kutatás során kiderült, hogy az orvosok által felírt antidepresszánsok 45 százalékát teljesen másra is adhatnák a hozzáértők, mint amire valójában szánják. Emellett sok laikus azzal sincs tisztában, hogy pontosan milyen tünetek esetében lehetne még alternatíva a gyógyszer. Dr. Life--Minden, amit tudni akartál a vertigóról – Csak szédültél és nem kérdezted meghttp://www.life.hu/drlife/20160603-vertigo-a-szedules-legrosszabb-formaja-ez-az-oka.htmlA Hitchcock-filmek rajongói számára bizonyára ismerősen cseng a vertigó, amely a nem csak egy mozgóképes alkotás címe, de a szédülés egyik leggyakoribb formája is egyben. Vertigó közben olyan érzése támad az embernek, mintha a feje körbe-köre forogna, és sosem állna meg – a legrosszabb részét akkor még nem is említettük. Összegyűjtöttük mindazt, amit a szörnyű állapotról tudni kell. Dr. LifeOrigoFejedre nőtt a betegséged? – 5 ok, amiért lépj túl a klisészövegeken http://www.life.hu/drlife/20160602-lepj-tul-a-klise-nyugtato-szovegeken-es-nezz-szembe-a-betegsegeddel.html„Minden rendben, semmi baj nincs!” Van az úgy, hogy már annyi mentális vagy éppen testi bajunk van, hogy a házi praktikák és a nyugtató szövegek sehogy sem működnek. Jobban tesszük, ha a gyógyszeres kezelések mellett más, akár alternatív irányokba is gondolkodunk ilyenkor. Dr. Life--Az elegendő alvás 4 meglepő előnyehttp://www.life.hu/drlife/20160531-ha-eleget-alszunk-vekonyabbak-leszunk-es-a-migren-is-elkerul-minket.htmlÉrdemes pihennünk azért, hogy másnap egészségesebbek legyünk. Kutatások kimutatták, hogy az elegendő alvás rengeteget nyom a latban, ha például teljesítésről esik szó. Dr. Life--Nem csak a rákot jelzi a mellben található csomóhttp://www.life.hu/drlife/20160526-napi-doktor-rak-csomo-ciszta-mas-okai-is-lehetnek.htmlIjesztő, amikor egy nő kisebb-nagyobb csomót vagy csomókat tapint ki a mellében. A legtöbben ekkor egyből rosszindulatú daganatra gondolnak, ám az esetek nagy részében egészen más húzódik a hátterében, ami gyakran kezelést igényel. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.