A brit olimpikon lefagyasztatta a spermáját a Zika-vírus miatt

riói olimpia Rio de Janeiro Zika-vírus sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Greg Rutherford távolugró barátnője mesélt arról, hogy a sportoló a biztonság kedvéért fagyasztatta le a spermáit, mert félnek a Zika-vírustól. 

Mint arról beszámoltunk, a Zika-vírus miatt rengeteg sportoló fontolóra vette, hogy egyáltalán elutazzon-e a riói olimpiára. De nem csak ők, hanem 150 orvos és kutató is nyílt levélben kérte

az olimpia elhalasztását vagy az esemény áthelyezését.

A vírus kisfejűséget, azaz mikrokefáliát okoz Forrás: AFP/CHRISTOPHE SIMON/Christophe Simon

Bár az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint erre semmi szükség, Greg Rutherford távolugró is megtette a szerinte szükséges óvintézkedéseket az utazás előtt:

lefagyasztatta a spermáját.

Forrás: Instagram / gregjrutherford

Az olimpikon barátnője elmesélte, hogy több gyermeket is terveznek, ezért úgy gondolja, hogy párjával egy nagyon jó döntést hoztak - számolt be a Telegraph.

Sokkal nagyobb károkat okozhat a Zika-vírus, mint hitték

Egy Zika-vírussal fertőzödött anya halva született babájának esetét tanulmányozva megállapították: magzati halált és agyszövetpusztulást is okozhat a vírus! A teljes cikket itt elolvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.