Szex szívinfarktus után: igen vagy nem?

Forrás: Thinkstock -
szívderítő szex szexuális élet szívinfarktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a nők és a férfiak hozzávetőleges fele számol be a nemi életének valamilyen zavaráról az infarktust követő egy évben. Alaptalan félelem, vagy jobb az óvatosság?

A legtöbb szívrohamon átesett beteg számára biztonságos a szex, és csak rendkívül kis százalékuknál indokolt a nemi élettől való tartózkodás – derül ki a JAMA Cardiology szaklapban közölt tanulmányból.

A kutatás során 2802 szívrohamon átesett részvevőt vizsgáltak meg, és követték nyomon állapotukat a következő egy évben.

Forrás: Thinkstock

A csoport szexuálisan aktív tagjai közül a nők több mint felének és a férfiak csaknem a felének voltak szexuális zavarai a szívrohamot követő évben.

A hölgyeknél legtöbbször a szexuális érdeklődés hiánya és a hüvelyszárazság merült fel, addig a férfiaknál is gyakori panasz volt a szexuális érdeklődés hiánya, ám emellett az erekciós zavarok is előfordultak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.