Majdnem belehalt egy nő a hajfestésbe

Forrás: Thinkstock -
allergia életveszély terhes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 30 éves nő 5 hónapos terhes volt, amikor elhatározta, hogy megváltoztatja a hajszínét.

Az intenzív szőke helyett valami természetesebb barnára vágyott. Megfogadta fodrásza tanácsát, hogy nem változtat hajszínt, amíg a magzat be nem tölti az 5 hónapot, nehogy ártson a hajfestés a babának.

Ezt követően elvégezte a színváltoztatást, ám az elégedett eredmény helyett egy szörny nézett vissza rá a tükörből. – tudta meg a TheSun. Először csak a nő fejbőre viszketett, majd másnap reggel már a homloka, a szemkörnyéke és a szeme is elképesztően bedagadt.

Azonnal kórházba mentek, ahol nem látták el, mert féltek, hogy az orvosságokkal ártanának a kisbabának. Hazaküldték őket, de másnap újra bementek a férjével, mert

a tünetek nem szűntek meg, sőt rosszabbak lettek.

"Körülbelül háromszor akkora lett a fejem, mint volt, de így sem láttak el" – mesélte az elkeseredett anya, aki azóta magát hibáztatja a történtek miatt.

Majdnem belehalt egy nő a hajfestésbe - Illusztráció Forrás: Thinkstock

A kórházban továbbra sem kapott gyógyszereket, ettől pedig teljesen pánikba esett. Napról-napra rosszabbodott az állapota, mégsem törődött vele senki. Végső elkeseredésében a háziorvosát kereste fel, aki elmagyarázta, hogy szerencsés helyzetben van, amiért a szervezet nem belsőleges, hanem külsőleges allergiás reakcióval válaszolt az idegen anyagra, mert ilyen módon a baba nincs közvetlen életveszélyben. Megnyugtatta, hogy az állapota kezelhető, és antihisztamint adott a nőnek, amitől 3 nap alatt megszűntek a mellékhatások.

Mint kiderült, az édesanya a PPD nevű szerre reagált így, amely szinte minden hajfestékben megtalálható, és többen is allergiásak rá. Ha a nő patch tesztet végzett volna a hajfestés előtt, akkor megúszhatta volna ezt a szörnyű kalandot. Hibásnak érzi magát az eset miatt, és szeretné, ha mások tanulnának az ő butaságából. Végül egy kisfiúnak adott életet, aki ma már 16 hónapos és makk egészséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.