Egy éve nem fürdött a férfi, mégsem büdös

Forrás: facebook.com/jameshamblinMD -
higiénia testszag fürdés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy férfi elhatározta, hogy az általános értelemben vett tisztálkodással felhagy, és inkább sajátos módszerrel gátolja meg a szagképződést.

James Hamblin orvos-újságíró már egy éve nem használ sem tusfürdőt, sem sampont, de állítása szerint ennek ellenére nincs kellemetlen testszaga, ugyanis egy speciális oldattal permetezi a testét, és időnként tiszta vízzel is lezuhanyzik.

Az eredetileg orvosként tevékenykedő Hamblin a mindennapi kézmosást és a napi kétszeri fogmosást nem iktatta ki az életéből, de ezeket leszámítva semmilyen higiéniai készítményt nem használ.

James Hamblin Forrás: facebook.com/jameshamblinMD

Ez a nő 6 éve nem mosott hajat

Egy amerikai lánynak elege lett abból, hogy kétnaponta meg kell mosnia könnyen zsírosodó haját. Immár hat éve nem mosott hajat Sarah, és állítja, szebb a frizurája, mint valaha. A részleteket itt tudod elolvasni.

A férfi célja nem az volt, hogy spóroljon, sokkal inkább arra volt kíváncsi, hogy milyen lesz az élete, ha kilép a társadalmilag elfogadott megszokásokból. Ezért döntött úgy, hogy kipróbálja a Nitrosomonas eutropha nevű baktériumból készült higiéniai permetet.

James fokozatosan hagyta el az addig használt tisztálkodószereket. Az első időkben a teste kellemetlen szagú volt, és zsíros, de néhány héttel később ez megszűnt. Ahogy a szervezete hozzászokott az új helyzethez, máris normalizálódott a zsírosodás és a testszag is – írta meg a The Atlantic.

Nem használ dezodort, mert fél a mellráktól

A 22 éves lány attól félt, hogy az izzadásgátló szerektől nagyobb eséllyel kaphat mellrákot. Elyse hetente többször is sportol, vagyis ki van téve az erős izzadásnak, mégsem küzd a kellemetlen szagokkal. Hogy lehet ez? Ez az oka!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.