5 DIY trükk a mitesszerek ellen

DIY pattanás mitesszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zsíros, eltömődött pórusok és a mitesszeres arcbőr ellenszerét gyakran a kamrában is megtalálhatjuk. Próbáld ki ezeket a filléres DIY trükköket. Elmondjuk, mi hogyan hat, és azt is, hogyan használd!

Citrom

A citromban megtalálható alfa-hidroxi-sav természetes hámlasztóként hat a bőrünkre, míg a növény fehérítő hatásának köszönhetően halványabbak lesznek az apró bőrhibáink.

Általános arctisztító:

1 evőkanál citrom levét, 1 evőkanál mézet, 1 evőkanál tejet és 1 evőkanál mandulaolaját keverj össze. Ezt a keveréket kend fel az arcod problémás részére, majd 20 perc után mosd le hidegvízzel.

Maximum 10 napig használd folyamatosan, aztán pihentesd a bőröd!

Ha kifejezetten mitesszeres az arcbőröd:

Egy fél citrom levét keverj el hasonló mennyiségű rózsavízzel. Egy fülpiszkáló vagy vattapamacs segítségével kend be az arcod a folyadékkal. 15-20 perc múlva lemoshatod.

A citromtól halványabbak lesznek az apró bőrhibáink Forrás: Thinkstock

Szódabikarbóna

Ezt aztán tényleg nevezhetjük a kamrák gyémántjának is, hiszen annyira értékes. Ha például az eldugult lefolyóba szódabikarbónát öntünk, majd ecetet és forró vizet locsolunk rá, akkor pillanatok alatt megoldódik a probléma. De nézzük, hogyan hat a bőrünkre! A vízzel elkevert szódabikarbóna segít eltávolítani az elhalt hámsejteket az arcunkról, anélkül, hogy gyulladást okozna.

Keverj össze 1 teáskanál szódabikarbónát és 2 teáskanál vizet. Akkor lesz jó, ha egy csomómentes, nem folyós pasztát kapsz! Gyengéden radírozd le az arcodat ezzel a keverékkel (körülbelül 1-2 percig). Koncentrálj a problémás, mitesszeres területekre! Langyos vízzel öblítsd le az arcod, majd valamilyen természetes olajjal (kókusz, jojoba) hidratáld a bőröd.

Hetente maximum háromszor alkalmazd.

A vízzel elkevert szódabikarbóna segít eltávolítani az elhalt hámsejteket Forrás: Thinkstock

Uborka és joghurt

Nem uborkasalátát fogunk csinálni, de ami jó a hasunknak, az kis változtatással remek lesz a bőrünknek is. Az uborka bővelkedik A-, C- és B1-vitaminban. Nyugtatja, hidratálja az arcbőrt, és javítja a bőr textúráját. A joghurt megakadályozza a gyulladást okozó baktériumok terjedését. Hatékonyan tisztítja a mitesszeres arcbőrt.

Aprítógép vagy reszelő segítségével zúzd addig az uborkát, míg egy finom pasztát nem kapsz. Keverd össze a joghurttal. Majd a pasztát vidd fel a problémás területekre. 20 percig hagyd fent a pakolást, majd meleg vízzel mosd le.

A kíméletes pakolást naponta lehet alkalmazni.

Az uborka nyugtatja, hidratálja az arcbőrt, és javítja a bőr textúráját Forrás: Thinkstock

Almaecet

Az almaecet segít helyreállítani a bőr Ph-értékét, eltávolítja a elhalt hámsejteket, csökkenti a pattanásos bőr kipirosodását.

Néhány csepp almaecetet keverj el néhány csepp vízzel. Az oldatot egy vattakorong segítségével vidd fel a pattanásos bőrre. hagyd 10 percig hagyni, majd mosd le az arcod tiszta vízzel.

Hetente háromszor használhatod.

Az almaecet helyreállítja a bőr Ph-értékét Forrás: Thinkstock

Jégkockák

A jégkocka enyhíti a gyulladást a bőrön, természetes hűsítő, amely csökkenti a bőrpírt is. De nem mindegy, hogyan használjuk!

Egy tiszta anyagra (törülköző, nagyobb vászon zsebkendő, soha nem használt konyharuha...) tegyél néhány jégkockát. Tartsd a hegeken, nagyobb pattanásokon körülbelül 1 percig.

A jégkocka enyhíti a gyulladást és a bőrpírt Forrás: Thinkstock
Gennyes pattanások robbantak ki a férfi orrából: Videó!http://www.life.hu/drlife/20170616-gusztustalan-pattanasok-robbantak-ki-a-ferfi-orrabol.html30 éves pattanást nyomtak ki egy férfi hátából – Elképesztő videóhttp://www.life.hu/drlife/20170103-30-ev-utan-nyomtak-ki-egy-orias-pattanast.htmlEzekkel a trükkökkel tudod megelőzni a pattanásokathttp://www.life.hu/drlife/20170505-igy-elozd-meg-a-pattanasok-kialakulasat.htmlÚj naptár jósolja meg, mikor jöhetnek ki a pattanásokhttp://www.life.hu/drlife/20161013-egy-uj-naptarmodszerrel-kiszamolhato-mikor-jonnek-ki-a-pattanasok.htmlNe nyomd ki a pattanást, ha jót akarsz magadnakhttp://www.life.hu/drlife/20160412-ha-jot-akarsz-magadnak-ne-nyomd-ki-a-pattanast.htmlA legdurvább tévhitek a pattanásokról http://www.life.hu/drlife/20160311-a-legdurvabb-tevhitek-a-pattanasokrol-egy-kutatas-szerint-igenytelen-az-akinek-pattanasa-van.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.