Ezekkel a trükkökkel tudod megelőzni a pattanásokat

Forrás: Thinkstock -
arcbőr szépségápolás pattanás mitesszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindannyiunk életét megkeserítik néha a váratlanul megjelenő pattanások, mitesszerek. Ezekkel a praktikákkal azonban csökkenthetjük a kialakulásuk esélyét. 

Olajmentes termékek

Érdemes olajmentes arcápolási termékeket használni, mert az olajok eltömítik a pórusokat. Ennek következtében pedig könnyebben zsírosodik a bőr, nem tud megfelelően lélegezni sem, ezzel pedig zöld utat nyitunk a gyulladásoknak, pattanásoknak, és más egyéb bőrhibáknak is.

Ne lógjon a hajad az arcodba

A hajunkat egy nap rengetegszer megtapogatjuk, ezzel pedig a környezetünk összes anyagát rátapasztjuk a hajszálakra. Ráadásul az utcai szmog, porszemcsék és az esőcseppek is szennyezik a hajat, ezért jól tesszük, ha nem "koszoljuk" az arcbőrünket a hajunkon lévő szennyeződésekkel. Nem is beszélve arról, hogy az arcunk is könnyebben izzadni kezd egy meleg napon, ha kiengedett hajjal közlekedünk.

Ezt csináld, ha nem akarsz pattanásos bőrt Forrás: Thinkstock

Hidratálás

Sokan azt gondolják, hogy csak a zsíros bőrűek szenvednek pattanásoktól, pedig ez nem igaz. Valóban nagyobb eséllyel alakulnak ki apró gyulladások egy zsíros arcon, de a száraz bőrrel rendelkezőknek sem árt odafigyelni. Vizesbázisú arckrémmel érdemes vitalizálni az arcunkat.

Tisztítsd meg a mobilod

Furcsán hangzik nem? Pedig teljesen logikus: nem is tudjuk elképzelni, hogy mennyi baktériumot hordozunk az okostelefonokon, amik mindenhol velünk vannak, és lépten nyomon tapogatjuk őket. Arról nem is beszélve, hogy az arcunkhoz tartjuk a szennyeződésekkel teli készülékeket. Egy fertőtlenítős kendővel érdemes lehet naponta egyszer áttörölni - írta meg az EliteDaily

Ne nyomd ki a pattanást, ha jót akarsz magadnak

Annak ellenére, hogy az ember gyakran érez ellenállhatatlan vágyat, hogy pattanásait kinyomja, a dermatológusok szerint ez nem tartozik a legjobb ötletek közé, mivel általában csak ront a helyzeten. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.