Cukorbetegséggel és asztmával harcol Erdős Viola, az X-Faktor versenyzője

Forrás: RTL Sajtóklub -
X-Faktor Erdős Viola
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cukorbetegség és asztma – ezek nehezítik Erdős Viola mindennapjait. Amit kevesen gondolnának, hogy a cukorbetegségének egyes szövődményei kihatással vannak a hangjára is. A lány azt mondja, gyakran érzi magát úgy, mintha egy ördögi körbe került volna.

Viola saját bevallása szerint is rettentően izgul a fellépések alkalmával.

– meséli az X-Faktor női versenyzője. ByeAlex mentoráltja ugyanis cukorbetegséggel küzd, aminek tünetei gyakran meghatározzák az előadását is. „Az orvosok azt mondják, hogy az inzulinhoz mérten tartsam a diétát. Viszont annyira szigorú diétát írták elő, amit képtelen vagyok betartani. Ha így teszek, akkor az inzulin ellenére is hányingerem van, éhes vagyok és fizikailag is rosszul vagyok. Viszont ha összevissza eszem és nemet mondok az előírt étrendre, akkor a cukorbetegség súlyos szövődményeivel kell szembenéznem" – folytatja Viola, aki nem titkolja, gyakran érzi azt, hogy egy ördögi körbe került.

Erdős Viola: "Ha izgulok, a stressztől mindig felmegy a cukorszintem." Forrás: RTL Sajtóklub

Mindent a cukorbetegségről!

A cukorbetegségnek három típusát különböztetjük meg: a főként autoimmun eredetű 1-es típusú diabéteszt, a helytelen életmóddal szorosan összefüggő 2-es típusú diabéteszt, illetve a terhesség alatti (gesztációs) diabéteszt. Ma a diabétesz közel félmilliárd embert érint világszerte az egészségtelen táplálkozás és a mozgáshiány miatt pedig már kisgyermekkorban is egyre gyakoribb a 2-es típusú cukorbetegség.

Mit javasolnak a szakemberek?

- Napi ötszöri étkezés, minőségi élelmiszerekből.
- Hagyjuk el a nassolást, kezdjünk el rendszeresen mozogni, és fogyasszunk több zöldséget és gyümölcsöt.

Viola szeretné, ha az állapota nem befolyásolná az énekhangját, ugyanakkor ott lebeg előtte egy kedves korábbi zenésztársa sorsa.

– meséli a fiatal előadó, aki naponta négyszer ad be magának inzulint. „Vagy éhes vagyok és kóválygok a színpadon. Vagy eszem, de az felborítja a vércukorszintemet és rosszabbul éneklek. Néha azt érzem, nincs jó út." Viola számára a folyadékbevitel és annak mennyisége is problémát okoz. „A cukorbetegség miatt fontos, hogy sokat igyak, viszont az élő show előtt nem akarok a mosdóba rohangálni, mert megittam 2 liter vizet. Szóval még erre is ki kell találnom valamit.”

Viola naponta négyszer ad be magának inzulint Forrás: RTL Sajtóklub

Asztma is nehezíti a felkészülését

Emellett jelen van a lány életében az állandó izgulás is. „Alex a próbák alatt rengeteget segített nekem. Érezte, hogy abban a percben, hogy belépett a terembe én befeszültem és már máshogyan jött ki az a hang. Különböző gyakorlatokat csinálunk, hogy legalább az izgalom nem érződjön az előadásomon. Ráadásul asztmás is vagyok, a stressz hatására pedig néha fulladni szoktam. Szóval össze kell szednem magam”- zárja le Viola.

Kamaszok a nőgyógyásznál – ezekkel a problémákkal keresik fel legtöbbször az orvosokathttp://www.life.hu/drlife/20170925-kamaszok-a-nogyogyasznal.htmlVannak olyan régiók, ahol a HPV-ről még mindig veszélyesen keveset tudnak a kamaszok. Gyakran az interneten próbálják meg „kinyomozni”, hogy mi lehet a bajuk, és nem fordulnak időben nőgyógyászhoz. Problémák és betegek a gyermeknőgyógyászaton 2017-ben. Dr. LifeOrigoKínok között: feleslegesen operálták le ennek a nőnek a melléthttp://www.life.hu/drlife/20170922-fertozesek-es-szornyu-borbetegsegek-miatt-leoperaltak-a-mellet.html„Úgy nézett ki, mintha a testemet valami belülről felfalná" - ezt June Pecce mondta, aki egy rutin-szűrővizsgálat után 4 héttel már az életéért küzdött, mert egy rejtélyes betegség miatt elhalt a mellén a szövet. Dr. LifeOrigoForradalmárok - Az első női orvosok a világbanhttp://www.life.hu/drlife/20170813-noi-orvosok-es-gyogyitok.htmlVolt, hogy nagy tiszteletben tartották a női gyógyítókat, máskor pedig szinte üldözték, és kitiltották őket az egyetemekről. Egy biztos, mind igazi harcosok voltak. Dr. Life--To The Bone - egy film az anorexiáról, ami más, mint a többihttp://www.life.hu/drlife/20170920-ilyen-film-meg-nem-keszult-az-anorexiarol.htmlEz a film nincs leöntve a szokásos hollywoodi sziruppal. Nem bűnbakokat keres, hanem egy történetet, egy előzményt, egy mélypontot mutat be. Egy tehetetlen szülőt, egy sérült fiatal nőt és a környezetét. A főszerepet pedig a korábban anorexiában szenvedő színésznő, Lilly Collins vállalta el. Dr. LifeOrigoTurbózd fel az agyad! - Ételek, amelyek segítik az agyműködésthttp://www.life.hu/drlife/20170814-etelek-amelyek-segitik-az-agymukodest.htmlAzt milliószor hallottuk már, hogy milyen élelmiszereket válasszunk, hogy egészségesebben éljünk, és ne hízzunk el. De egy jó étkezés többet jelent ennél. Egy jó étkezéssel az agyműködéseden is segíthetünk. Dr. LifeThinkstockKényszercselekvések nehezítik az Áll az alku győztesének életéthttp://www.life.hu/drlife/20170914-ilyen-egy-kenyszerbeteg-elete.htmlAz Áll az alku pénteki nagy nyertese indulás előtt képes akár négyszer is visszamenni a lakásba, hogy minden rendben van-e. Kényszercselekvései mellett imádja pintyürüléket tartalmazó krémekkel fiatalon tartani a bőrét, ám nyereményét mégsem erre, hanem beteg nővérére és saját popkarrierjére fordítja. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.