David Goodall eutanáziáért utazik Svájcba, 104 évesen már nem boldog

botanika halál Svájc David Goodall Ausztrália eutanázia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem szeretne tovább élni David Goodall 104 éves tudós. Azt mondja, ebben a korban már nem boldog. Hazájában, Ausztráliába azonban tilos az eutanázia, így Svájcba kell utaznia. 

A The Guardian cikkezett David Goodallról, a 104 éves Ausztráliában élő botanikus professzorról, aki kijelentette: élete ezen szakaszában már nem boldog. Néhány évvel ezelőtt az egyetemen azt mondták, már nem munkaképes. Ezt hatalmas közfelháborodás övezte, így még ma is dolgozik: cikkeket szerkeszt és publikál.

A professzor azt mondja, szívesebben lenne fiatalabb, már nem boldog ebben a korban, szeretne méltósággal meghalni. Ausztráliában azonban tilos az eutanázia, vagyis az asszisztált öngyilkosság, így Svájcba kell utaznia.

Az Exit International non-profit szervezet segíti Goodallt a kiutazásának megszervezésében, pénzt is gyűjtöttek, hogy neki és kísérőjének legyen pénze a repülőjegyre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.