mogyoróallergia egészség kamaszlány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életét vesztette az a mogyoróallergiában szenvedő kamasz lány, akiben halálos allergiás reakciót váltott ki az indiai gyorsétel.

A 18 éves Emma Egerton éppen egyedül volt sale-i otthonában, és amint megtudta, hogy az étel mogyorót is tartalmaz, azonnal tárcsázta a 999-es segélyhívót, és nyitva hagyta az ajtót a mentőknek. A mentők érkezésekor azonban már nem volt eszméleténél, és aznap éjjel a kórházban beállt a halál.

Édesapja, John Egerton, a Greater Manchester rendőrkapitányság főnyomozója így nyilatkozott lányáról: "Gyönyörű, gondoskodó kislány volt. Nagyon szeretetreméltó, és mindenkire odafigyelt. Aki ismerte, sosem fogja elfelejteni."

Emma halála előtt bulimiában szenvedett, ezért valószínűleg éppen falásrohama volt, amikor a gyorsételt rendelte, ezért nem ellenőrizhette az összetevőket. Édesapja elmondása szerint már kért segítséget a rendellenesség leküzdéséhez, ésbe is jelentkezett orvosához. "Ötéves korában mutatták ki nála az allergiát, és az orvos azt mondta, akár egyetlen szem mogyoró is megölheti" - mondta az apa. "Nagyon vigyáztunk rá, állandóan óvtuk, de már felnőtt, és nem vigyázhattunk rá örökké."

Emma tizenéves korában súlyos traumán esett át, amikor 2006 júliusában a legjobb barátnője szándékos gyújtogatás áldozata lett. Kerrie Jonest és édesanyját, Melanie Edwardsot az anya volt barátja, Eddy Swerts gyilkolta meg, amikor benzint locsolt lakásukba a levélszekrényen keresztül, majd lángra lobbantotta. A férfit két rendbeli gyilkossággal vádolták, de a tárgyalás előtt a cellájában felakasztotta magát.

"Emma sokat segített a nyomozásban, és még a tárgyaláson is tanúskodni akart" - emlékszik vissza édesapja. "Tényleg azt akarta, hogy igazságot szolgáltassanak."

Forrás: Medipress


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.