sertésinfluenza-járvány H1N1 asztma kislány meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig több mint egy éve Andrea és férje, Kevin a sertésinfluenza következtében elvesztette nyolcéves kislányát, Maisie-t. Az élettel teli kislánynak nem voltak egészségügyi panaszai, ennek ellenére néhány nap alatt maga alá gyűrte a vírus. Így ő lett az egyik első egészséges brit gyermek, aki a sertésinfluenza következtében vesztette életét.

A nyolcéves kislány szülei és öccse a mai napig nehezen dolgozzák fel a tragédiát, és csak most képesek a nyilvánosság előtt beszélni a történtekről, hogy mások figyelmét is felhívják a veszélyre. Andrea és Kevin számára az a legfurcsább, hogy Maisie nem mutatta a vírusfertőzés jellegzetes tüneteit, vagyis a magas lázat és legalább kettőt a következő tünetek közül: szokatlan fáradtság, fejfájás, orrfolyás, torokfájás, légszomj vagy köhögés, étvágytalanság, izomfájdalom és hasmenés vagy hányás. Maisie testhőmérséklete 37 Celsius fok körül ingadozott, és bár egyszer hányt, szinte teljesen normálisan evett, és nem számolt be semmilyen más tünetről.

www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

Az október óta Nagy-Britanniában sertésinfluenzában meghalt 50 személy többsége a 65 éven aluli korosztályba tartozott. Harmada nem tartozott a magas kockázatú csoportokba, és sok gyermek is volt közöttük. A fiatalok állítólag azért vannak nagyobb veszélyben, mert ők nem találkoztak a korábban keringő hasonló influenza-vírustörzsekkel.

A legnagyobb baj a nehéz diagnosztizálás




Igenis fontos az oltás




www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk


Maisie emlékére






Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.