Hihetetlen! Shrek valóban élt! Fotó

élt Shrek személy figura
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ogrék márpedig léteztek! Soha nem gondolnánk, de igaz: Shreket, a híres ogre figuráját egy létező személy ihlette.

A hasonlóság az 1903-ben született Maurice Tillet és a híres animációs figura, Shrek között nem véletlen, Shreket ugyanis ő ihlette.

A massachusettsi Maurice-t még tinédzserkorában támadta meg egy ritka betegség, az akromegália, aminek hatására a csontjai kontrollálatlanul kezdtek nőni, míg végül teljesen eltorzult a teste.

Furcsa termetéből azonban csak előnye származott, az Egyesült Államokban profi birkózóvá vált, és a világbajnoki címet is megszerezte, a szorító ijesztő Ogréja néven. Élete végéig aktív sportoló volt, de a ringen kívül sosem verekedett. Külsejével ellentétben kedves és nagyon intelligens ember volt, aki amellett, hogy verseket írt, 14 nyelven is beszélt. Maurice 51 éves korában, szívrohamban halt meg.

A Dreamworks alkotóit a róla készült gipszlevonat alapján - amit a Iowa-i Nemzeti Birkózómúzeumban állítottak ki - rajzolták meg Shreket. Maurice-ról nemcsak a külsejét mintázták, hanem Shrek belső tulajdonságainak egy részét is, hiszen a férfi bátorsága és optimizmusa példaértékű.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.