Csoda vagy valamilyen hihetetlenül rafinált átverés, ha egy ember azt állítja magáról, hogy szervezetének a fényen kívül nincs szüksége más energiára? Nem tudhatjuk, főleg annak fényében nem, hogy a világ számtalan pontján lelhetünk a fényevést elegendőnek tartó állításokat megerősítő és annak ellentmondó példákat is.

Forrás: AFP

Egy 82 éves indiai férfi - saját bevallása szerint - 70 éve nem vett magához semmilyen táplálékot és egyetlen korty folyadékot sem fogyasztott. A környezetében élők szentként tisztelik az idős embert, aki állítólag annak köszönheti szervezete speciális működését, hogy nyolcéves korában egy indiai istennő megáldotta. Hívei állítják, hogy az idős ember valóban nem fogyaszt táplálékot, viszont egész nap jógapozícióban ül és meditációs gyakorlatokat végez.

Egy harmincöt fős indiai orvoscsoport rávette a "fényevő" férfit, hogy vesse alá magát egy alapos kivizsgálásnak, hiszen szerettek volna utánajárni, mi áll a különleges életfenntartó folyamatok hátterében. Két héten keresztül folytak a legkülönbözőbb vizsgálatok és megfigyelések (napi 24 órás kameramegfigyelés is zajlott), és az orvosok legnagyobb megdöbbenésére az idős ember a két hét alatt (sem) evett és nem is ivott semmit, mégis ugyanolyan kicsattanóan jó egészségi állapotot rögzítettek nála, mint a vizsgálatok kezdetén. Az orvosok szerint az általuk megfigyelt két hét már önmagában csodaszámba megy, hiszen egy hétköznapi ember minimum kiszáradt volna a folyadékhiány miatt.


Mindemellett, bár a vizsgálati eredmények elemzése még tart, azt első körben megállapították, hogy az "öreg" szervezetében különleges biológiai átalakulás zajlott le az elmúlt évek alatt, valamint, hogy a fényevő, nyolcvanhat éves férfi agya egy huszonöt éves ember agyának megfelelő fizikai állapotban van. Vagyis a táplálékot nem fogyasztó idős ember belső biológiai órája valamiért nagyon lassan jár.

Tragédiába torkollott
Magyarországon néhány évvel ezelőtt egy önmagát fényevőként meghatározó férfi tragédiába sodorta állapotos feleségét, hiszen a férje tanácsára és befolyásolására táplálékot nem fogyasztó fiatal nő belehalt az éhezésbe.

Kassai Tini

Hasfájásod helye elárulja, milyen betegségben szenvedsz!http://www.life.hu/gyogyulj/alternatoivgyogymodok/20110214-hasfajasod-helye-elarulja-milyen-betegsegben-szenvedsz.html Jobb agyféltekés rajzolás - 3 nap alatt különleges képességek birtokába juthatsz!http://www.life.hu/gyogyulj/alternatoivgyogymodok/20110301-jobb-agyfeltekes-rajzolas.html Vége a kapcsolatnak? Figyeld a tested, jelezni fog!http://www.life.hu/gyogyulj/alternatoivgyogymodok/20110210-vege-a-kapcsolatnak-figyeld-a-tested-jelezni-fog.html Amikor a menstruáció örömet okozhttp://www.life.hu/gyogyulj/alternatoivgyogymodok/20110204-amikor-a-menstruacio-oromet-okoz.html Hat hang, amelyet a legjobban szeretünkhttp://www.life.hu/gyogyulj/alternatoivgyogymodok/20101223-hat-hang-amelyet-a-legjobban-szeretunk.html Nagy kínai egészséghoroszkóphttp://www.life.hu/gyogyulj/alternatoivgyogymodok/20101222-nagy-kinai-egeszseghoroszkop.html Harry Potter halálos főzetei a valóságban is kiütnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/alternatoivgyogymodok/20101206-harry-potter-halalos-fozetei-a-valosagban-is-kiutnek.html