Rekord: húsz gyereket szült egy 41 éves ukrán nő

szülés rekord ukrán nagycsalád
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban szülte meg huszadik gyermekét a Csernyivci megyei Osztrica településen élő 41 éves Leonora Naményi, aki ezzel ukrán országos rekordot állított fel.

A magyar vezetéknevű Naményi házaspár, Leonora és János 21 éve él együtt, húsz gyermekük között fele-fele arányban vannak a fiúk és lányok. Legidősebb fiuk, a 20 éves Jonathan már nős; hat gyerekük dolgozik, nyolc iskolába jár, további hat óvodás- és bölcsődéskorú - adta hírül csütörtökön az Ukranews.com ukrán hírportál.

Thinkstock
Thinkstock



Naményiék családja a legnépesebb Csernyivci megyében, ám Leonora újszülött fiúgyermeke világra jötte után a sajtónak kijelentette: nem gondolja, hogy ez volt az utolsó szülése, további gyermekeket is vállal, ha - mint fogalmazott - Isten is úgy akarja. Hasonló véleményen van a férj, János is, aki szerint a gyermekek nagy boldogságot jelentenek, ezért soha nem lehet belőlük elég.

A Naményi házaspár mindkét tagja népes családban nőtt fel, Jánosnak 16, feleségének 14 testvére van. Annak ellenére, hogy húsz gyermeket szült, Leonora még nem kapta meg Ukrajna elnökétől a hős anya címet, de a vonatkozó előterjesztést már vizsgálja az elnöki hivatal.

Csernyivci megyében, amely Kárpátalja mellett Ukrajna egyik legkisebb közigazgatási egysége, közel kilencezer sokgyermekes család él, közülük 138-ban nevelkedik 10 vagy annál több gyermek.


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!





A szüleink miatt leszünk asztmásak?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110421-a-szuleink-miatt-leszunk-asztmasak.htmlMondd meg, hány centi vagy, eláruljuk, meddig fogsz élni!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110412-mondd-meg-hany-centi-vagy-elaruljuk-meddig-fogsz-elni.htmlA békacsókolgatás káros az egészségre!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110421-nem-szabad-a-bekat-csokolgatni-mert-karos-az-egeszsegre.htmlMitől lesz finomabb íze a férfinak?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110419-mitol-lesz-finomabb-ize-a-ferfinak.htmlAz anyák miatt lesznek anorexiásak a lányok?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110418-az-anyak-miatt-lesznek-anorexiasak-a-lanyok.html78-as lábon jár az óriás nő - videóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110415-78as-labon-jar-az-orias-no-video.htmlRossz leheletet, foltos fogakat és szájrákot okoz a szájvíz!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110414-rossz-leheletet-foltos-fogakat-es-szajrakot-okozhat-a-szajviz.htmlEgy lebénult nő pusztán a gondolataival vezényelt egy zenekarnakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110408-egy-lebenult-no-pusztan-a-gondolataival-vezenyelt-egy-zenekarnak.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.